USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На оновлення шахт уряд запланував 1,8 мільярда гривень

11 Березня 2017 18:44
Найближчим часом відповідно до доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик презентує план модернізації шахт. Цього року уряд планує спрямувати на це 1,8 мільярда гривень, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Треба налагодити продаж вугілля. У нас є ідея створити майданчик, на якому ми могли б проводити публічні торги вугіллям. Відповідну роботу в уряді проводимо, — наголосив Володимир Гройсман під час зустрічі з експертами щодо напрацювання шляхів реформування енергетичного сектору країни й механізмів лібералізації енергетичного ринку. — Тут є кілька компонентів: реструктуризація шахт і наведення там ладу, нові механізми торгівлі й створення умов імпорту електричної енергії».

Крім того, уряд зацікавлений у необхідності інституційного забезпечення прозорості ринку електроенергетики.

Як повідомлялося раніше, гірники нововолинської шахти “Бужанська” з 6 березня розпочали безтермінову акцію протесту. Працівників обурює недотримання умов охорони праці, відсутність необхідного гірничошахтного обладнання, а це створює загрозу життю та здоров’ю, і, зі слів гірників, продовження робіт у шахті неможливе.

Нагадаємо, 2 березня у селі Глухів Львівської області на шахті № 10 «Степова» ВАТ «ЛьвівВугілля» внаслідок вибуху стався обвал гірської породи. У шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці - 34 гірники, з яких восьмеро загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 11 Березня 2017 19:24
О вже накрадеться начальство! Нє, я в шоці, брати мої!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus