USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На освітлення вулиць і роботу світлофорів у Луцьку витрачають 10 млн на рік

7 Грудня 2022 18:07
Протягом дев’яти місяців 2022 року в Луцькій громаді встановили 53 світильники вуличного освітлення та збудували два світлофорних об’єкти.

Про це йшлося 7 грудня на засіданні виконкому міськради, під час якого розглянули проєкт рішення про роботу КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло».

Як розповів директор КП «Луцьксвітло» Валерій Мазін, працівники підприємства забезпечують належне утримання, експлуатацію, ремонт, створення електромереж зовнішнього освітлення та технічних засобів регулювання дорожнього руху, а також видалення сухостійних та аварійних насаджень, зокрема в охоронних зонах повітряних ліній і трансформаторних підстанцій.

«Пріоритетним напрямком нашої роботи є утримання вуличного освітлення Луцької громади, яке включає зовнішні електромережі, обладнання диспетчерського зв’язку, автоматику й телемеханіку, світильники всіх типів, прожекторні установки, опори всіх типів, кабельні електромережі, освітлювальну арматуру», – сказав він.

Як додав, за дев’ять місяців поточного року працівники «Луцьксвітла» встановили 53 світильники та підвісили 4,2 км самоутримного ізольованого проводу. Окрім того, за цей час було побудовано світлофори на вулиці Дубнівській (у районі ліцею № 28) та на перехресті вулиць Героїв УПА та Салтикова-Щедріна, а також проведено капітальний ремонт світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Львівська і Потебні.

У планах підприємства – встановлення приладів дистанційного контролю за станом мережі освітлення, будівництво нових об’єктів зовнішнього освітлення для забезпечення максимального освітлення житлових районів, парків і встановлення лічильників електроенергії з передачею даних.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що у громаді на експлуатацію зовнішнього освітлення та світлофорних об’єктів витрачають близько 10 млн грн на рік. За ці кошти також утримується штат підприємства «Луцьксвітло» (39 працівників).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus