USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На перевезення пільговиків у Луцьку треба ще 14 мільйонів

30 Червня 2016 16:41
Кошти, виділені на компенсацію пільгового проїзду пасажирів для Луцького підприємства електротранспорту, закінчуються. Виділених грошей з міського бюджету не вистачить до кінця року.

Про це стало відомо під час засідання 10 сесії Луцької міськради сьогодні, 30 травня.

Так, під час розгляду Програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2020 роки, Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що якщо держава продовжить і далі ігнорувати пільговиків, то міському бюджету доведеться вчергове «розкошелитися» для ЛПЕ.

З його слів, з виділених 18 мільйонів гривень для ЛПЕ залишилося 3,2 мільйона. До кінця року ще треба виділити 14 мільйонів бюджету міста, щоб перевезти всіх пільговиків.

Нагадаємо у 2016 році, держава не передбачила коштів на пільговий проїзд, при цьому не скасувавши пільги. Тепер тягар фінансування пільгового проїзду пасажирів лягає на місцеві органи влади.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, міський бюджет не може «осилити» стільки пільговиків у громадському транспорті. Як заявляли у міськраді, у попередні роки держава компенсовувувала лише трохи більше 50 % коштів від необхідного.

Це, переконують, призвело до того, що на Луцькому підприємстві електротранспорту, який є основним перевізником у Волинській області та місті Луцьку пільгових категорій громадян, склалася критична ситуація. Отже, вирішити проблему сподіваються завдяки держбюджету.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ОПЛАТИТЬ ПРОЇЗД ПІЛЬГОВИКА? СИТУАЦІЯ У ЛУЦЬКУ, РІВНОМУ ТА ЛЬВОВІ

Нагадаємо, у міському бюджеті Луцька на 2016 рік на компенсацію пільгового проїзду заклали 18 мільйонів гривень. Загалом право безплатного проїзду в тролейбусах має 51 тисяча лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Миколайович Показати IP 30 Червня 2016 18:30
Пільговиків багато , але якщо користується цим правом третя їх частина - то добре . Кошти виділяють на загальну кількість пільговиків . Де осідають гроші виділені на тих , хто має право на пільгу і не їздить ??? Це дуже вигідний варіант владі і перевізникам !!! Негайно відмінити безкоштовні проїзди і надавати пільговикам адресну компенсацію , а перевізників зобов'язати видавати за проїзд квитки !!!
Богдан до Василь Миколайович Показати IP 30 Червня 2016 20:45
Це питання може таким чином врегулювати лише верховна рада.
Небайдужий до Богдан Показати IP 1 Липня 2016 08:59
Місцева влада повинна піднімати це питання перед Верховною радою ...!!! Але вони в долі з перевізниками ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus