USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міський бюджет не може «осилити» стільки пільговиків у транспорті

4 Січня 2016 15:18
Ситуація, яка склалася з пільговими перевезеннями громадян у Луцьку, наразі невтішна. Держава перекладає фінансування пільгових перевезень на місцеві бюджети, а останні не в змозі проплатити перевезення тієї кількості пільговиків, яка наразі користується послугами громадського транспорту.

Про це інформують у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Згідно з повідомленням, у попередні роки держава компенсовувувала лише трохи більше 50 % коштів від необхідного. Це, переконують у міськраді, призвело до того, що на Луцькому підприємстві електротранспорту, який є основним первізником у Волинській області та місті Луцьку пільгових категорій громадян, склалася критична ситуація.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ: ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

Працівникам не виплачується заробітна плата, відсутні кошти на оновлення рухомого складу тощо.

ЧИТАТИ ЩЕ: МЕР ЗВІЛЬНИВ ДИРЕКТОРА ЛПЕ. ІМІТАЦІЯ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ?

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що у 2016 році ситуація може ще погіршитися. У прийнятому Державному бюджеті України на цей рік не передбачено жодних компенсацій за пільгові перевезення громадян. У документі не зазначено і про те, що ці перевезення мають здійснюватися за кошти місцевого бюджету.

За його слів, це призводить до напруженої ситуації на ЛПЕ. “Ми, як орган місцевого самоврядування, не розуміємо, як нам діяти. У нас велика кількість пільгових категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд”, - зазначив Сергій Григоренко.

Міський голова Микола Романюк доручив підготувати на чергову сесію міської ради проект рішення “Про звернення до Кабінету Міністрів України та Голови Верховної Ради України щодо критичної ситуації з перевезенням пільгових категорій громадян у 2016 році”. “У цьому документі ми вимагаємо, аби Уряд заклав у Державному бюджеті кошти на компенсацію за пільгові перевезення громадян у повному обсязі. Або, якщо ж коштів на це немає, держава має чесно визнати даний факт і суттєво зменшити перелік пільгових категорій, які мають право безкоштовний проїзд у громадському транспорті, залишити найбільш вразливі, зокрема, це інваліди І групи загальних захворювань, інваліди І групи по зору, учасники бойових дій та інваліди Другої світової війни. Тоді, можливо, міський бюджет й зможе осилити такі перевезення. Так, як є нині, далі бути не може”, - зазначив Сергій Григоренко.

Заступник міського голови наголосив, що проситимуть Уряд у цьому зверненні вирішити питання уже в цьому місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Лучанин Показати IP 4 Січня 2016 15:36
“Ми, як орган місцевого самоврядування, не розуміємо, як нам діяти. ”, - зазначив Сергій Григоренко. Думаю потрібно сушити весла, бо в мерії повинні працювати не писаки поздоровчих од меру, а професіонали з питань в першу чергу економіки. Проте час покаже через який термін вас усіх винесуть на вилах з міськради громада Луцька.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 4 Січня 2016 16:34
."...бо в мерії повинні працювати не писаки поздоровчих од меру, а професіонали з питань в першу чергу економіки."... При чому тут "професіонали з економіки" , ЛУЧАНИНЕ?Це є непродуманий НАСЛІДОК ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ, з боку київських політиків та "ПРОФЕСІОНАЛІВ З ЕКОНОМІКИ" про яких тут згадуєш. Своєю головою трохи подумай перш ніж звинувачувати міську раду, бо це питання не врегульване на ДЕРЖАВНОМУ рівні ! І ГРИГОРЕНКО тут правий на всі 100%. У 2015 р говорилось у владних структурах про компенсацію на проїзд пільговикам та пенсіонерам і були підготовлені законопроекти у ВРУ, тільки їх ніхто не розглядав. Ось у чому причина, а не в тому що когось там треба "виносити з міськради."
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 4 Січня 2016 18:49
Чому "непродуманий"? Повністью продуманий - скинути на місцевий бюджет витрати, на які немає грошей. І зостанеться винною місцева влада, а не Київ.
Вася до Лучанин Показати IP 4 Січня 2016 17:53
Треба спочатку припинити розкрадання, махінації та мутки на підприємстві, а тоді вже на державу пиняти. З таким менеджментом скільки не дай - все вкрадуть.
Квашук П.П. Показати IP 4 Січня 2016 15:39
Закони про надання пільг певним категоріям громадян за їх заслуги перед Батьківщиною , на проїзд в громадському транспорті приймала Верховна Рада України . Підписував їх, /вводив в дію /Президент України .Тому місцеві органи влади повинні до них звернутися за допомогою в реалізації цих законів. А люди яким надано таке право ,не повинні від цього страдати ! Закони зворотньої сили не мають ...!!! Якщо ми хочемо ,щоб Україну в світі поважали .
Анонім Показати IP 4 Січня 2016 16:36
Ага, а пам`ятник бандері може?
во-во до Анонім Показати IP 4 Січня 2016 17:33
скільки років обіцяють встановити пам’ятник Степану Бандері?
тиць-здиць до Анонім Показати IP 4 Січня 2016 18:22
пам’ятник - акція одноразова. а маршрутки-тролейбуси кожен день туди-сюди, туди-сюди
ЛУЦЬК Показати IP 4 Січня 2016 16:37
ХОТІЛИ РОМАНЮКА,МАЄТЕ!
тиць-здиць до ЛУЦЬК Показати IP 4 Січня 2016 18:19
а товстенюк рішив би проблему в п’ять хвилин
Анонім Показати IP 4 Січня 2016 16:42
А ветерани праці не залужили пільги,пропрацювавши по 40-50 років і пенсію зрівняли з цими, що мають стаж 5 років.Ото жах я думаю буде повний піпец. Явно треба відкинути купу пільгів пенсіонерам,які цього не заслужили. Додайте до пенсії за проїзд людям, які мають стаж по 40 років.
Анонім Показати IP 4 Січня 2016 16:45
1 - ПЕРЕВІРИТИ ВСІХ ПІЛЬГОВИКІВ (ПО ЧЕСНОМУ); 2 - ПЕНСІОНЕРАМ З МІНІМАЛЬНОЮ ПЕНСІЄЮ (ДО 2ТИС) ДАТИ 90ГРН НА ПРОЇДНИЙ, А РЕШТА - ХАЙ ПЛАТИТЬ. В ЧЕСТЬ ЧОГО НЕ БІДНІ ПЕНСІОНЕРИ НЕ ПЛАТЯТЬ?!
Демчук Показати IP 4 Січня 2016 18:05
Насколько я знаю, семьям погибших милиционеров льготы вернули еще в декабре 2015г. (они были отменены летом), а членам семей погибших в АТО - льготы не вернули.
ВОВК Показати IP 4 Січня 2016 19:51
чого старим шкарбанам лазити по маршрутках? Аптеки в кожному дворі хліб і буряки всюди продають. Лазять туди сюди . Скоро яйцеголовий відкриє казино буде куди себе подіти.
Анонім Показати IP 4 Січня 2016 20:34
Краще дати дотацію на проїзд пільговикам до пенсії, і корупції небуде,іперевізники матимуть копійку на ремонт.
Анонім Показати IP 5 Січня 2016 00:19
сама чула як пенсіонерка говорила перед нр з гпз в "там там їздила скуплятися,бо там вода дешевша як тут,а проїзд всеодно безплатний".То хіба так правильно?!Вони катаюця по місту хліб дешевше шукають,а мені контролерша спеціально не дала білет при оплаті,я здачу згорнула і в карман, а потім з кондуктором налетіли шо я не заплатила,плати штраф!хоч мене добре пам'ятала бо в салоні було тільки 4людини!
Луцьк Показати IP 5 Січня 2016 10:23
Так потрібно вирішувати проблму з цими пенсіонерами,бо дійсно їздять не маючи потреби,бо безоплатно. Додайте до пенсії на проїдний на місяць і все, в кого пенсія до 1400, а далі хай всі платять,бо якщо менше то будуть їздити ці у кого стаж 5 років, які не заплатили до бюджету нічого, а до 1200-1400 поголовна пенсія,які мають стаж 40-50 років.І тоді відпадуть всі фальшиві пенсіонери. А не давати доплати цим, що сидять на групах-це не пенсіонери. А тим, що мають 60 років-пенсіонерам по віку. І буде порядок.Бо у нас уже стільки пільг багатодітним, які вони бідні одержують пенсії на дітей до 10 итсяч і ще хочуть їздити не тільки в місті безоплатно,але і по міжміських маршрутах. Заслужила ця що діток наклепала ні рубля не сплативши до бюджету,щоб ми її утримували це просто жах.
Наталія до Луцьк Показати IP 5 Січня 2016 18:23
Всі такі розумні. Пенсіонери пропрацювали і заробили собі копійки пенсії. Не потрібно картати пільговиків. Ви всі молоді, здорові. Ви заробете собі на проїзд. Не потрібно заздрити тим, хто користується пільгами - ім набагато важче. Врахуйте, з кожним роком здоров"я вже втрачається. більша сума іде на ліки, роботи не можна знайти. А ті хто ще й інвалід або має дитину-інваліда - це просто жах. Родійте що у Вас не має пільг, живіть і платіть за проїзд. я це роблю із задоволенням, оскільки, знаю, що за все в житті потрібо платити. залиште у спокої тих пенсіонерів нехай поживуть і порадують своєю присутністю
степко Показати IP 5 Січня 2016 10:27
Пенсіонери іздять по місту, як самашедші!!! Причому в будь яку пору, робити ж нема чого! А якби давали дотацію до пенсіі в грошах, то подумали б , чи іздити зайвий раз, заплативши за проізд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus