USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку побільшало тролейбусів та «платних» пасажирів

25 Січня 2016 15:54
У Луцьку поповнився рухомий склад Луцького підприємства електротранспорту.

Про це під час громадських слухань у Луцькому підприємстві електротранспорту повідомила начальник фінансово економічного відділку Ірина Ковальчук.

«Через нестачу транспортних засобів на лінії луцькі пасажири не можуть дочекатися тролейбусів. Тому єдиним виходом є збільшення тролейбусів на лінії. Також вірним рішенням є й збільшення штатних одиниць на підприємстві. Ми уже займаємось цими проблемами. Також розглядаємо й питання рентабельності і нерентабельності зупинок. Це відбулось у зв’язку зі збільшенням рухомого складу на лінії. Певні зупинки, можливо, і є нерентабельними й потребують ліквідації, але відповідні служби цей момент досліджують», - каже головний фінансист підприємства.

Окрім цього, з її слів, якщо в 2013 році кількість «платних» пасажирів у громадському електротранспорті становила 4 мільйон 247 тисяч людей на рік, в 2014 – 5 мільйонів 140 тисяч на рік, то уже в 2015 році це показник становив 8 мільйонів 732 тисячі платних пасажирів на рік.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що міський бюджет Луцька «не потягне» такої кількості пільговиків, яка наразі є в місті. Нагадаємо, у Луцьку – більше 50 тисяч пільговиків. Отож, депутати міськради прийняли рішення звернутися до голови Верховної Ради та Кабміну щодо відшкодування витрат на пільгові перевезення окремих громадян.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКРАДА ПРОСИТИМЕ КАБМІН: АБО ГРОШІ, АБО СКАСУВАННЯ ПІЛЬГ НА ПРОЇЗД

Також міська рада пообіцяла підтримати ініціативу лучан з часом відмовитись від "маршруток" та перейти на автобуси і електротранспорт, а також ввести "єдиний квиток" на проїзд.

Нагадаємо, нещодавно ІА Волинські Новини розповідало про те, що у 2016 році вартість проїзду у електротранспорті становитиме 2 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан Бандера Показати IP 25 Січня 2016 16:48
Нащо було ставити ті зупинки, щоб тепер зносити. Мож,е ті комісії з зупинок є не дуже компетентними?
Ололо Показати IP 25 Січня 2016 16:53
Деякі зупинки просто добивають: "Писаревського", "Княжий двір", "Меморіал"... Тролейбуси перетворили у маршрутки, повзають, не встигли розігнатися, вже ставати треба...
Лучанин Показати IP 25 Січня 2016 17:26
На рахунок зупинок знову пишу: вул.Винниченка перед світлофором в напрямку від ЦУМу до к-ру Промінь. Чому там не зробили зупинку для тролейбусів? Коли там зупиняються, то входить багато пасажирів-платників. Чому не йду на основну? Тому що поки туди добіжиш, то можеш не встигнути бо водії тролейбусів не мають бажання чекати. Саме з цієї причини заробляють маршрутчики, а ви все рентабельність рахуєте. Зупинки мають бути всі і там де це зручно пасажирам, а не чиновникам. Просто деякі мають бути основними, а деякі на вимогу, реально на вимогу, а не хочу встану, хочу ні. Зробіть кнопки, як в маршрутках і не треба буде рентабельність рахувати.
лучанин Показати IP 25 Січня 2016 19:49
Повзають а потім з маршрутками перегони влаштовують. А водій 222 тролейбуса маршрут15а постійно говорить по телефону і кожного разу повертаючи на соборності повертає щ правого ряду наліво всупереч пдр і дор знаку що там встановлений. Поліція цього не помічає диспетчер ЛЕП не реагує.
Луцик - Романюку. Показати IP 25 Січня 2016 23:52
Тролейбуси таки потрібні лучанам. Екс - банкіру Романюку, може зможеш розтлумачити лучанам економіку того бедламу що відбувається навколо платежів за повторну видачу документів. Працівники ЗАГСу оперативно та кваліфіковано виконали свою роботу, послуги 0,51грн до сплати в будь якому відділенні банку. Ітого комісія банку 8 грн!!!! Я з задоволенням сплатив би всю суму в касу ЗАГсу, паперу купили б. А екс - банкір недолуго збагачує банки а не держустанову. А може він і не наш мер?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus