USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На перший іспит для вступу в магістратуру зареєструвалося 2,5 тисячі волинян

30 Червня 2021 10:58
На так званий Єдиний вступний іспит для вступу у магістратуру зареєструвалося 2,5 тисячі волинян.

Про це Суспільному Волині розповіла завідувачка центру ЗНО і моніторингових досліджень в області Алла Корнейко.

Перший іспит відбудеться сьогодні, 30 червня. Майбутні магістри здаватимуть тестування з іноземної мови.

«Це одне з обов’язкових випробувань для вступників в магістратуру з усіх спеціальностей. Всі вони мусять скласти ЗНО з іноземної мови – ЄВІ», – каже Алла Корнейко.

В області працюватимуть шість пунктів тестування. У кожному університеті в одному з корпусів закладів вищої освіти Луцька буде відкрито пункт тестування. Завідувачка центру ЗНО наголосила, що учасникам обов’язково потрібно мати із собою екзаменаційний листок та видрукувати запрошення-перепустку, де вказана адреса пункту тестування та корпус вишу, куди треба з’явитися.

ЗНО в магістратуру відбуватиметься у дві зміни. «Це новинка. Перша зміна відбуватиметься з 10 години. Друга зміна з 14-ї години. Прибути до пункту тестування учасникам треба в період з 9.15 до 9.50 для першої зміни. 13.15 – 13.50 для другої зміни», – розповіла Алла Корнейко. З її слів, за 10 хвилин до тестування пункти ЗНО будуть зачинятися.

Тестування триває 60 хвилин. За цей час майбутні магістри мають виконати 42 завдання. У пунктах тестування діятимуть карантинні норми, тож учасників просять прийти у масках.

Нагадаємо, 15 червня завершилася основна сесія ЗНО. З 29 червня розпочалася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

16 волинських випускників написали ЗНО на максимальні 200 балів. Також одна випускниця з Волинського наукового ліцею-інтернату має два результати ЗНО з найвищим результатом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus