USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як на Волині здаватимуть ЗНО при вступі в магістратуру

15 Травня 2018 15:21
Реєстрація на ЗНО для вступу в магістратуру стартувала 14 травня і триватиме до 5 червня. Зокрема, всі випускники бакалаврату, окрім правничих спеціальностей, для вступу на магістратуру здаватимуть лише єдиний вступний іспит з іноземної мови. Вступне випробування з іноземної мови відбудеться 11 липня, а 13 липня – єдине вступне випробування з права.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо проведення ЗНО, яка відбулася у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 15 травня.

Як повідомила завідувач центру ЗНО та МД Волинського інституту ППО Алла Корнейко, однією з новацій цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання – це його складання для вступу в магістратуру.

«Минулого року ми через це вже проходили. Дві спеціальності галузі знань право проходили вступ в магістратуру через єдине фахове вступне випробування. Цього року кількість спеціальностей розширилася – ми маємо 15 спеціальностей з 6 галузей знань. На Волині 3 вищих навчальних заклади дають освіту за цими галузями знань, тож ще очікується серйозна кількість вступників в магістратуру, які теж здаватимуть ЗНО», - зазначила Алла Корнейко.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК, ДЕ І КОЛИ НА ВОЛИНІ ЗДАВАТИМУТЬ ЗНО

Вона наголосила, що реєстрація на ЗНО для бакалаврів проходить в зовсім іншому форматі, ніж для випускників шкіл та проходить в інші терміни. Для бакалаврів, які вступатимуть в магістратуру реєстрація розпочалася вчора і триватиме до 18 години 5 червня.

Реєструватися бакалаври повинні в одному закладі, однак здавати документи на конкурс для вступу в магістратуру можуть у 5 вищих навчальних закладів.

«Вчора в області не було сформовано жодного екзаменаційного листа, проте реєстрація вважається завершеною тоді, коли зареєстрований учасник отримав на руки екзаменаційний лист – це відбувається в приймальних комісіях тих навчальних закладів, куди учасник планує подавати документи для участі в конкурсному відборі на навчання в магістратурі, тобто в будь-якому закладі, де учасник буде брати участь у конкурсному вступі, він може прийти і зареєструватися», - каже завідувач центру ЗНО та МД Волинського інституту ППО.

Разом з цим, реєструючись, учасник обирає собі місце, де він буде проходити тестування, оскільки пункти тестування будуть створені в усіх обласних центрах, окрім Луганська та Донецька, але є у нас 2 міста, Сєвєродонецьк та Слов’янськ у Луганській та Донецькій області, де можна проходити тестування.

Щодо того, які іспити складатимуть бакалаври для вступу в магістратуру, то всі спеціальності, окрім правничих, складають лише іноземну мову, тобто єдиний вступний іспит (ЄВІ). Зокрема, він передбачатиме частини читання та частини використання мови, частини писання мови (твір) та аудіювання не буде.

«Формально виходить, що вступний іспит на магістратуру розроблений за тією самою програмо вступного випробування з іноземної мови, що й для випускників на базі загальної середньої освіти, тобто для них він навіть буде легший», - говорить Алла Корнейко.

Так, учасникам потрібно з’явитися до приймальної комісії навчального закладу, в якому вони проходитимуть конкурсний відбір, з оригіналом паспорту, з дипломом бакалавра (якщо такого документу нема, адже студенти лише закінчують бакалаврат, то у навчальних закладах вони мабуть отримати довідку, що в цьому році вони отримають диплом бакалаврв), з індифікаційним кодом, фотокартками для документів.
Щодо учасників, які претендують на особливі умови за станом здоров’я, то вони повинні надати довідку встановленої форми № 086-3/о, в якій кодово зазначені захворювання, які або дають підстави бути звільненими від ЗНО, або – підстави для створення особливих умов.

Зі слів Алли Корнейко, якщо під час реєстрації на традиційне ЗНО є можливість переєструватися при виявленні неточностей, то при вступі в магістратуру така можливість відсутня.

«Щоб уникнути помилок, реєстратор приймальної комісії роздруковує реєстраційну картку учаснику, дає її для ознайомлення і якщо там все правильно, учасник ставить свій особистий підпис – вона зберігається в особистій справі випускника до вищого навчального закладу. Після формування реєстраційної картки учаснику має бути виданий екзаменаційний листок, який є підтвердженням успішної реєстрації. Варто звернути увагу на те, що в реєстраційному листку у відповідному місті має бути приклеєна фотокартка, стояти печатка приймальної комісії навчального закладу, а також прізвище ініціали та підпис реєстратора, який сформував саме цей екзаменаційний лист», - наголосила завідувач центру ЗНО та МД Волинського інституту ППО Алла Корнейко та додала, що саме вступне випробування з іноземної мови відбудеться 11 липня, а 13 липня – єдине вступне випробування з права. З 9.15 до 9.50 учасники мають пройти у пункт тестування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus