USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На платних камерах у СІЗО за два роки заробили 21 мільйон гривень

26 Грудня 2023 17:18
Упродовж двох років функціонування пілотного проєкту «Платні камери в СІЗО» за користування послугою сплачено 21 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України у Фейсбуці, інформуючи про результати пенітенціарної реформи у 2023 році.

«За два роки функціонування пілотного проєкту «Платні камери в СІЗО» надійшло 21 млн грн, за рахунок яких здійснювався ремонт безкоштовних камер», – ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що середня заробітна плата засуджених зросла на 16% порівняно із 2022 роком.

Окрім того, у Мін’юсті інформують про розроблення та впровадження нових корекційних програм, спрямованих, зокрема, на формування відповідального материнства, психологічну підтримку засуджених ветеранів війни, а також – запуск пілотного проект «Дільниця соціальної реабілітації – на шляху додому (СКАНДІ)», що спрямований на зміну підходів до організації виконання та відбування покарання.

Як зазначається, реалізація пілотного проєкту створить найбільш оптимальні умови для соціальної взаємодії у дільниці соціальної реабілітації на засадах динамічної безпеки, запроваджує сучасні форми і методи проведення ресоціалізаційної роботи, створює умови відбування покарання, максимально наближені до домашніх.

Читати ще: Мін'юст планує перевести всі реєстраційні послуги в «Дію»

У відомстві нагадують, що у грудні 2022 року Кабінет міністрів схвалив Стратегію реформування пенітенціарної системи до 2026 року і детальний план заходів до неї.

«Сьогодні ми можемо констатувати, що засуджені та ув’язнені утримуватимуться в належних умовах, що відповідають національним та міжнародним стандартам. Це дозволить зменшити кількість рішень Європейського суду з прав людини щодо порушення прав засуджених та осіб, узятих під варту, в Україні, а також суму компенсацій з державного бюджету у зв’язку з такими рішеннями», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах.

У вересні 2023 року Кабінет міністрів затвердив Порядок облаштування камер з поліпшеними умовами тримання та надання особам, взятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України платних послуг із забезпечення поліпшених умов тримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus