USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На поверхню Марса встановили вертоліт-розвідник. Фото

5 Квітня 2021 07:00
Закріплений на днищі американського марсохода Perseverance вертоліт-розвідник Ingenuity опустили на поверхню Марса.

Про це свідчать фотографії на сайті аерокосмічного управління США, передає Укрінформ.

Ingenuity працював від енергетичної системи Perseverance, а відтак буде використовувати свsqвласний акумулятор, щоб підтримувати роботу нагрівача, який повинен захистити непокриті електричні компоненти гелікоптера від низьких температур марсіанської ночі.

«Цей нагрівач підтримує температуру всередині близько 7 градусів за Цельсієм. Температури вночі на Марсі опускаються до −90 градусів за Цельсієм», – повідомив інженер НАСА Боб Баларам.

«Це захистить ключові компоненти, такі як сам акумулятор, та деякі компоненти електроніки від впливу холодних температур», – повідомив він.

Протягом наступних кількох днів команда Ingenuity перевірить, що встановлені на гелікоптері сонячні панелі працюють належним чином та перезаряджають акумулятор. Після того вони протестують двигунів та датчиків перед першим польотом.
Очікується, що Ingenuity здійснить свою першу спробу польоту не раніше, ніж 11 квітня, кажуть в НАСА.

Ingenuity спробує здійснити політ в атмосфері, щільність якої в сто разів менше земної атмосфери. Разом з тим сила тяжіння на Марсі в три рази менша.
Ingenuity спробує піднятися на три метри зі швидкістю в один метр за секунду, протриматися над поверхнею 30 секунд та сісти. Протягом польоту гелікоптер має робити високоякісні фотографії. На наступний місяцю НАСА планує до 5 таких польотів різної складності.

Майже двокілограмовий міні-гелікоптер коштував НАСА близько 85 мільйонів доларів, і вважається підтвердженням концепції, яка може революціонізувати дослідження космосу.

Раніше Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) опублікувало перші звуки руху марсохода Perseverance поверхнею Червоної планети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 5 Квітня 2021 09:31
Якісь мультяшні картинки. Хто вам повірить, що це відбувається на Марсі. Таке враження, що камери знаходяться в креативному та привабливому ракурсі. Знімають зліва, справа, зверху, знизу, все в образі каращих голівудських фільмів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus