USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час третього польоту на Марсі вертоліт NASA встановив рекорд. Відео

26 Квітня 2021 20:09
Марсовий вертоліт NASA Ingenuity під час третього польоту 25 квітня встановив рекорд щодо швидкості та відстані.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на NASA.

За повідомленням агентства, вертоліт перевищив навіть показники, які він демонстрував під час тестування на Землі.

Безпілотник під час третього випробувального польоту подолав відстань у 50 метрів, це прирівнюють до більшої частини довжини футбольного поля.

Крім того, Ingenuity продемонстрував швидкість польоту – 2 м/с. А піднявся він на висоту 5 м – як і під час попереднього польоту.

Після встановленого рекорду команда Ingenuity Mars Helicopter планує четвертий політ через кілька днів.

Як ми писали, гелікоптер «Ingenuity», який прибув на Марс разом із марсоходом «Perseverance», здійснив свій перший політ в атмосфері «червоної планети».

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вдруге провело успішні випробування вертольота Ingenuity, який доставили на Марс марсоходом Perseverance. Перед цим на планеті вперше отримали кисень із атмосфери.

Нагадаємо, марсохід американського космічного агентства NASA «Perseverance», який покинув Землю 30 липня 2020 року, 18 лютого 2021 року здійснив вдалу посадку в 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса.

19 лютого ровер «Perseverance» надіслав на Землю перші фото, а 22 лютого – перше відео з Марсу.

Перший випробувальний політ «Ingenuity» мав відбутися на початку квітня (не раніше 08.04), але його двічі переносили й призначили на 19 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus