USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На проектно-кошторисну документацію парку 900-річчя у Луцьку потрібно 1,4 млн

21 Грудня 2018 08:43
Близько 1 мільйон 400 тисяч гривень хочуть передбачити у бюджеті Луцька на 2019 рік на розроблення проектно-кошторисної документації реконструкції парку 900-річчя.

Про це йшлося 20 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як зауважив член комісії Тарас Шляхтич, у проекті бюджету на 2019 рік передбачено близько 1,4 млн гривень. Він поцікавився, чому ця документація така дороговартісна.

Натомість радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що комплексна реконструкція парку передбачає облаштування доріжок, освітлення, облаштування трьох дитячих майданчиків та двох вбиралень. До того ж, зі слів радника міського голови, ціна на проектно-кошторисну документацію парку не є високою, адже лише проектно-кошторисна документації приміщення ЦНАПу коштує приблизно так само.

Нагадаємо, зробити перлину міста з занедбаного парку імені 900-річчя Луцька хочуть, реалізувавши концепцію реконструкції парку, що передбачає зони для відпочинку, екстремальних розваг, місце для проведення культурних заходів тверде покриття доріжок та обладнання туалетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2018 09:31
Перше. Вартість проектнних робіт порахована за формулою "3,14 помножити на ОКО" ! Друге. У вартості будівництва проектні роботи для таких об'єктів складають максимум 0,5 відсотка, а може бути і більше. А судячи із того, що ви заклали вартість ПРОЕКТНИХ робіт 1,4 млн. грн.- то вартість БУДІВЕЛЬНИХ робіт має становити десятки мільйонів гривень і навіть сотні. Таких коштів на такі цілі у міській раді ніколи не було, нема і не буде. А просто виділять на гроші на проектні роботи - розпилять, присвоять, відкатять і добре, коли на тому все стане.Третє .Не підставляйте молодих політиків. Хай не дивляться на небо в клітинку !
Анонім до Лучанин Показати IP 21 Грудня 2018 10:47
Ви трохи помиляєтесь, коли кажете про 0,5% від вартості будмонтажу. Є ДСТУ, в яких чітко прописані дані показники і залежать вони і від класу наслідків відповідальності об'єкта,і від обсягів робіт. Ще є збірники цін на проектні роботи, більше 40 штук. До проектних робіт варто додати і топозйомку (десь так 6 тис грн за гектар, +/-) та інж.-геологічні вишукування (десь так 2 тис грн за свердловину, по 2-3 штуки під кожну заплановану будівлю). Я так розумію, капітальних споруд планується декілька. Але не маючи чіткого розуміння що і скільки планується робити (даних в гектарах і т.д.) важко оцінити адекватність ціни.
21 Показати IP 21 Грудня 2018 09:31
"на розроблення проектно-кошторисної документації" - ви йоб**лись? за такі гроші весь парк реконструювати можна.
Депутат порядний Показати IP 21 Грудня 2018 11:22
Ну невже Козюра замало собі тачкою бруківки до хати навозив ? То шо із-за того треба новий благоустрій починати ?
ВВ Показати IP 21 Грудня 2018 11:54
Дайте мені 500 000,00 - знайду підрядників, ще й сам зароблю. Це я пальцем в небо. Але люди що зафігня. Ідемте на мітинг, Гроші наші!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus