USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанам презентували проект реконструкції парку імені 900-річчя

26 Грудня 2017 12:38
Зробити перлину міста з занедбаного парку імені 900-річчя Луцька хочуть, реалізувавши концепцію реконструкції парку, що передбачає зони для відпочинку, екстремальних розваг, місце для проведення культурних заходів тверде покриття доріжок та обладнання туалетів.

Про це йшлося під час круглого столу з обговорення проекту реконструкції парку імені 900-річчя Луцька 26 грудня у Луцьку.

Як повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, цьогоріч велику увагу у місті присвятили центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, роботи здійснили з мінімальними вкладеннями з бюджету.

У місті є ще один унікальний парк імені 900-річчя Луцька, який відрізняється від центрального парку ландшафтом, там відсутнє освітлення, тверде покриття, атракції, мало лавочок та смітників, місць, де люди комфортно можуть провести час, парк дещо захаращений, водні об’єкти в незадовільному стані. Тому нині презентують концепцію реконструкції Парку, яку розробили архітектори з Києва. Участь у втілення проекту в життя готові взяти представники соціально відповідального бізнесу.

Концепцію обговорюватимуть протягом місяця, згодом врахують усі пропозиції та доповнення громадськості і затвердять з врахуванням пропозицій. Відтак, створять детальний план, де буде точно визначено, де розташовуватимуть тверде покриття та де буде встановлена яка лавочка.
Ігор Поліщук наголосив, що площа твердого покриття у парку буде мінімальною відносно до площі парку, тому не варто думати про те, що зелені зони «забетонують» - люди не муситимуть чекати після дощу декілька днів, коли висохне багнюка на дорогах парку. Окрім цього, зараз багато людей палять вогнища поряд з деревами, лишають після себе сміття. Тому парк намагаються зробити комфортним для відпочинку та прогулянок, обладнавши спеціальну зону барбекю.

Автор проекту архітектор Володимир Власенко розповів, що схему розробили з вісьмома зонами, зокрема, зоною барбекю, зоною релаксації на траві, де встановлять лавочки, зоною відпочинку матерів з дітьми у дитячих візочках. Учасникам засідання продемонстрували, як виглядатимуть дитячі майданчики з фонтанами, зони релаксації, зона барбекю з мангалами.
Окрім цього, передбачили місце для проведення культурних закладів, де можна буде послухати музику чи переглянути виставу, місце дял екстремального відпочинку велосипедистів, ролерів, скейтбордистів тощо. Архітектор зауважив, що хоче, аби кожен житель міста долучився до розробки, адже він хоче почути максимальну кількість побажань.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що на цій концепції не показані туалети та очисні споруди, але вони обов’язково будуть встановлені у парку. Один з туалетів обладнають душовою, а очисні споруди очищатимуть річку перед тим, як вона потраплятиме у парк імені 900-річчя.
На запитання архітектора-урбаніста Романа Литвина про те, чи буде процес проектування відкритим для участі інших професіоналів, який бюджет проекту та терміни його реалізаціЇ, Костянтин Петрочук відповів, що можливо проект поділять на три стадії. З його слів, у міськраді готові до залучень пропозицій, а свої звернення та зауваження можна подавати в управління містобудування та архітектури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Шкорян Зіряк Показати IP 26 Грудня 2017 12:59
Обов'язково слід передбачити майданчик для вигулу чотирилапих домашніх улюбленців!
Арсен до Шкорян Зіряк Показати IP 26 Грудня 2017 13:45
Передбачено
Скептик Показати IP 26 Грудня 2017 13:12
Зроблять гарно, як фонтан в центрі
Лучанин Показати IP 26 Грудня 2017 14:18
Дайте інформацію: 1. Хто підписав лист про замовлення ? 2. Хто видав завдання на розробку? 3. Чому не проводиться конкурс? 4.Чому площа пропозицій не відповідає площі парку? 5. Чого відсутні заповнені кутові штампи ? 6. Чому обійшли містобудівну раду, спілку архітекторів і громадськість ?
куди спішиш? до Лучанин Показати IP 26 Грудня 2017 15:08
це ж ще не проект, просто картинки пропозиції
ВВ Показати IP 26 Грудня 2017 14:23
Проект гарний. Можна менше доріжок.
Юрко Показати IP 26 Грудня 2017 14:47
Хочу американські горки
Я Показати IP 26 Грудня 2017 16:43
А хто автор проекту? Повністю підтримую по питанням Лучанина.
Жорік Показати IP 26 Грудня 2017 16:54
А чому архітектори з Києва розробляють, чому не з ПарЫжу?
Інна Показати IP 26 Грудня 2017 17:28
Доброго дня, проект цікавий і думаю буде гарного окрасою міста. Але мене цікавить питання чи будуть зроблені майданчики для вигулу собак, бо читаючи матеріали на цю тему, натрапила на дані що вже 3 роки тому в парку 900-річчя є аж дві ділянки для вигулу собак, які ніяк не означені (Дві ділянки передбачили в парку 900-річчя Луцька. Одну на 2,9 тисяч м2. Іншу – на 5,9 тисяч м2). Це врахували у даному проекті? чи просто оминули?
Олег до Інна Показати IP 26 Грудня 2017 17:47
Будуть
Пес Показати IP 26 Грудня 2017 22:04
В парк з дітьми, сім'єю, знайомими, самому треба йти. А не з собакою!
лучанка Показати IP 27 Грудня 2017 01:06
Це дуже маленька частина парку а іша що будестояти в смітті і кропиві? Чи забудує Козюра
ZZZ Показати IP 30 Грудня 2017 03:19
Велодоріжки є в проекті? Зробіть хоч один парк, пристосований для велосипедистів. Бо надоїло слухати, як на тебе прохожі фиркають, наче я зашвидко їду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus