USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На ремонт неонатального центру в Луцьку потрібно 11 мільйонів

7 Червня 2018 19:22
Близько 11 мільйонів гривень потрібно для ремонту першого і третього поверхів у неонатальному центрі, аби разом з відкриттям перинатального центру на Волині з’явився сучасний медичний комплекс.

Про це йшлося під час інспекції перинатального центру за участю голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, чиновників ОДА та головних лікарів медичних закладів.

Як зауважив голова Волиньради під час інспекції, станом виконання будівельних робіт він задоволений – ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виконав взяті на себе зобов’язання. Залишається лише вимити всі приміщення, встановити обладнання та передати об’єкт лікарні. Проте, на все це потрібен час. Тому повністю запустити центр планують у листопаді 2018 року.
«Я казав, що ми здамо центр у вересні 2018 року. Але те, що я бачу сьогодні, то реальна дата здачі центру – середина листопада», – зазначає Ігор Палиця.
З його слів, причиною цьому є не брак фінансування, а збільшені обсяги робіт.

«У неонатальному центрі – жахливі умови. На першому і третьому поверхах не зроблений ремонт, і мами з дітками знаходяться в поганих умовах. Можна здати центр і у вересні, сказавши, що ми потім доробимо. Але це буде, як з ремонтом в будинку – якщо відразу все не закінчити, то невідомо, коли доробиш.

Уже виготовили проектно-кошторисну документацію, ще потрібно буде близько 11 мільйонів гривень, це із заміною ліфта та повним переобладнанням 1-го та 3-го поверхів. Ми знайдемо ці гроші, я впевнений. Завтра у нас буде виїзне засідання бюджетної комісії Верховної Ради, і ми будемо просити, аби нам виділили гроші.

Думаю, що до листопада ми встигнемо закінчити цей об’єкт, щоб людям було зручно, а не лише для того, аби урочисто перерізати стрічку», – зазначив голова Волиньради.
Також є плани щодо облаштування готелю на 10-15 номерів для батьків чи, так званого, «медичного туризму».

«Паралельно поставлене завдання на території лікарні побудувати будинок, в якому отримають квартири молоді медики та ті, які вже давно працюють, аби вони могли жити в гідних умовах. Усі ці завдання ми вирішуємо», – наголосив Ігор Палиця.

Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха зазначає, що три об’єкти вже здали у грудні 2017 року, ще один планують на червень. Затримка зі здачею останнього пов’язана не із забудовником, а з постачанням обладнання. Загалом же будівництво, без урахування медичного обладнання, вартувало біля 165 мільйонів гривень.
Керівник перинатального центру Ніна Загребельна зазначає, що якістю будівництва і співпрацею медики задоволені, залишилися лише деякі нюанси, які треба відкорегувати. Також на часі завершення робіт по облаштуванню комплексів із лікувальними газами, які виконує столична фірма.
Після цього планують заселити другий поверх перинатального центру, першочергово, це буде до 20 пацієнтів.

«В акушерському стаціонарі є 5 поверхів, де розміщені різні відділення. Усього в нас 102 ліжка, 540 працюючих людей. До нас приїдуть лікуватись жінки та діти зі всієї області, адже перинатальний центр – обласний лікувальний заклад», – зазначила Ніна Загребельна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 8 Червня 2018 08:28
Палиця -Респект !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus