USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненщині створять «бурштиновий спецназ»

2 Квітня 2016 10:47
Для боротьби з нелегальними копачамиу Сарненському районі посилено патрулюють поліцейські. Найближчим часом у Сарненському районі на Рівненщині Національна поліція та Генпрокуратура створять спільний оперативний штаб для реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину.

Про це повідомляє ТСН.

Такий "спецназ" вирішили організувати після останніх масових сутичок 30 березня нелегальних копачів із правоохоронцями, під час яких травми отримали десятеро працівників поліції.

"Наразі поблизу місця інциденту перебуває достатня кількість правоохоронців для забезпечення правопорядку. Керівництву обласної поліції доручено вжити усіх необхідних заходів для врегулювання ситуації. Національна поліція України готова забезпечити публічну безпеку і в межах законодавства адекватно реагувати на порушення правопорядку", – ідеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Нагадаємо, 30 березня під час виїзду з урочища в Сарненському районі майже тисяча осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев'яними битами, камінням та палицями заблокували дорогу поваленими деревами до нелегальних бурштинових копанок та чинили опір працівникам правоохоронних органів.


Нещодавно повідомлялося, що 30 березня підрозділи Національної гвардії перекинули охороняти бурштинові родовища в Олевському районі на Житомирщині. Нацгвардійці спільно з поліцейськими здійснюватимуть рейди, щоб максимально обмежити доступ старателів до комалень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 2 Квітня 2016 10:55
У Рівне на аеродром пригнали два гелікоптери, будуть з повітря прочісувати ліси.
777 Показати IP 2 Квітня 2016 11:17
а бурштин до того часу ще не весь вириють?
лучанин Показати IP 2 Квітня 2016 13:06
провести масштабну мобілізацію серед копачів )) всіх на схід..
бе до лучанин Показати IP 2 Квітня 2016 16:52
на бурштині зароблять більше!
Ностра до бе до лучанин Показати IP 3 Квітня 2016 00:41
Нє, не так. Воєнком гарно заробить на копачах.
Волинянин Показати IP 3 Квітня 2016 17:55
Нужно легализировать и проблема исчезнет и люди станут богаче . И в АТО не нежно никого посылать !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus