USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині судять бурштинокопачів

31 Жовтня 2015 09:00
Цього року органи внутрішніх справ за фактами незаконного видобутку бурштину розслідували 33 кримінальні провадження, з яких 8 скерували до суду та уже засудили 10 винних у незаконному видобутку бурштину осіб, 9 проваджень – закрили, 3 - об’єднали, 13 – розслідується.

Про це стало відомо під час наради керівників правоохоронних органів Волині з питань стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконного видобутку бурштину у вересні - жовтні 2015 року на території Маневицького району, - повідомляють в прес-службі прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ БУРШТИН: ДРУГИЙ ФРОНТ

Визнавши усі недоліки та упущення, допущені правоохоронцями у розслідуванні вказаних правопорушень, учасники наради визначили низку заходів, вжиття яких необхідне для збільшення ефективності боротьби із незаконним видобуванням бурштину в області. Вирішуватимуться також питання про притягнення винних у неефективному розслідуванні правоохоронців до дисциплінарної відповідальності. Провадження ж про факти незаконного промислу будуть передавати для подальшого розслідування в слідче управління УМВС України у Волинській області.

Як повідомляло видання раніше, під час останнього "напливу" копачів на місці видобутку бурштину правоохоронці затримали декількасот осіб.

Нині ж, стверджує очільник обласної міліції Петро Шпига, ситуація на Маневиччині повністю контрольована правоохоронцями і представниками громадських організацій. Нині, переконує він, усі спроби незаконного видобутку бурштину припинені. Для охорони бурштиноносного району прибули правоохоронці з інших областей.

«Щодня правоохоронці виявляють факти перевезення, скупки бурштину. Ми задіяли достатню кількість правоохоронців. У цьому нам допомагає Кіровоград, Чернівці, Дніпропетровськ», - поінформував начальник УМВС області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ната Показати IP 31 Жовтня 2015 10:20
А хто до відповідальності притягне ментів,які вилучають камінь а потім на чорному ринку збувають,тих які нібито охороняють територію,але набирають камінь!! На простих людях зновуж показуха "суд",менти собаки!
аноним до ната Показати IP 31 Жовтня 2015 19:29
Це не менти собакі , а влада яка довела до такого стану народ і ментів в тому числі.
наті Показати IP 2 Листопада 2015 10:20
Поїдьте туди, подивіться - потім будете гав....
Коля Показати IP 4 Листопада 2015 18:30
Петро шпига оберетень у погонах думаю йому буде те саме .........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus