USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненщині військовий підірвав гранату в кафе, є поранені

13 Лютого 2017 18:00
Військовослужбовець, який перебуває у короткостроковій відпустці, випадково підірвав гранату в приміщенні кафе. В результаті вибуху госпіталізовано шістьох відвідувачів закладу.

Про це повідомляють у прес-службі поліції Рівненщини.

Потужний вибух пролунав у приміщенні розважального закладу селища Квасилів Рівненського району учора, 12 лютого, о пів на восьму вечора. Шестеро відвідувачів отримали поранення різного ступеня.

Про подію до поліцію повідомив власник кафе, 48-річний місцевий мешканець. Із його слів, силою вибуху було розбите скло вітрини та постраждали відпочиваючі. На місце інциденту одразу виїхала слідчо-оперативна група та керівництво ГУНП в Рівненській області на чолі з начальником поліції Валерієм Присяжнюком.



Поліцейські з’ясували, що троє чоловіків того вечора відпочивали за чаркою. Невдовзі 32-річний мешканець Квасилова, військовослужбовець, який наразі перебуває у короткостроковій відпустці, дістав з кишені куртки предмет, зовні схожий на гранату, та почав демонструвати його усім присутнім. Поки чоловік крутив її в руках, із власної необережності витягнув чеку, тож одразу кинув її під стіл. За лічені секунди пролунав вибух, унаслідок якого шістьох осіб, троє з яких перебували за сусіднім столиком, доставили до лікарні.

18-ти, 34-ох та 32-річні чоловіки та 32-річна жінка, жителі селища Квасилів отримали осколкові поранення різних частин тіла і після надання медичної допомоги лікарями Рівненської обласної клінічної лікарні були відпущені додому.

Також поранення обох нижніх кінцівок, лівої кисті та грудної клітки отримав і 28-річний місцевий мешканець, який теж має відношення до військової служби. У самого же власника боєприпасу діагностували осколкові поранення обличчя, осколкові поранення та рвані рани обох нижніх кінцівок. Обох чоловіків госпіталізували в торокальне відділення РОКЛ.

Спеціалісти-вибухотехніки під час огляду місця події встановили, що вибуховим предметом виявилась граната РГД-5, уламки якої поліцейські вилучили та направили на експертизу у Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

«За фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Розглядається питання щодо скерування кримінального провадження для розслідування до військової прокуратури або здійснення нею процесуального керівництва».

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім того під час огляду місця події поліцейські виявили у рюкзаку, що належить одному із військовослужбовців, освітлювальні патрони промислового виробництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Війна Показати IP 13 Лютого 2017 18:25
Деб*ли
Анатоль_ Показати IP 13 Лютого 2017 18:40
Я в шоці від наших військових!
51 омбр(розформ) Показати IP 13 Лютого 2017 19:59
А ви з них робите національних героїв ,посвідченя даєте , пільги,і міфи складаєте.
Молодший сержант до 51 омбр(розформ) Показати IP 13 Лютого 2017 23:53
Так в армії усі такі... Нащо таку єресь писати!!! Д*біли є кругом в любій сфері а коли себе рахуєш більш достойним то піди ще послужи зміни обличчя армії....
До мл.с-т 51омбр (ро Показати IP 14 Лютого 2017 09:25
Служив з 1991 року по 2015 рік МАЛО чи що і рік пока були тут ходив безкоштовно ремонтував техніку,посвідчення за ато не виробляв принципово що не було соромно за реальними загиблими(без аватарії) і без нього трохи легше жити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus