USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Савченка написали заяву в САП та НАБУ через блокування бюджету Волині

6 Лютого 2019 16:42
Через одноосібне блокування головою Волинської ОДА Олександром Савченком рішення Волиньради про прийняття бюджету на посадовця подали заяви про злочин в Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорупційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно відміняти рішення органу місцевого самоврядування.

Про це йдеться в заяві про злочин, поданій заступником голови Волиньради Романом Карпюком на ім’я заступника Генерального прокурора України - керівника САП Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника.

Раніше на Савченка подали заяву у волинську прокуратуру через блокування бюджету.

Як зазначається у документах, 20 грудня 2018 року Волинська обласна рада прийняла бюджет на 2019 рік. Відповідно до ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» та ст. 78 Бюджетного кодексу України, обов’язок по забезпеченню виконання відповідних бюджетів у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці лежить на місцевій державній адміністрації, тобто Волинській ОДА.

Всупереч вищевказаному та замість того, аби належним чином забезпечити виконання рішення сесії та затверджених сесією бюджетних показників, голова Волинської ОДА Савченко, видав доручення, яким фактично призупинив виконання рішення сесії про обласний бюджет на 2019 рік.

Цим самим голова ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, не маючи жодних правових підстав, зокрема рішення суду про скасування рішення сесії, що набрало законної сили, безпідставно призупинив виконання обласного бюджету.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ МОЖУТЬ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ ЧЕРЕЗ РІШЕННЯ САВЧЕНКА

Також Савченко зобов’язав директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігоря Никитюка та головних розпорядників коштів обласного бюджету фінансувати витрати за тимчасовим розписом обласного бюджету, під час виконання якого обмежити проведення капітальних видатків та кредитування, витрат, включених до обласного бюджету в областях.
«Звертаю увагу на те, що головою Волинської ОДА свідомо проігноровано положення ст. 122 Бюджетного кодексу України, якою визначено, що бюджетні асигнування в розмірі, що не перевищує 1/12 обсягу бюджетних призначень, передбачено в разі не прийняття до початку нового бюджетного періоду рішення про місцевий бюджет чи зупинення рішення про місцевий бюджет.

Адміністративний позов поданий 03.01.2019 Савченко О.І. про призупинення дії рішення № 22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік» судом по суті не розглянутий та рішення, яке набрало законної сили у цій справі, відсутнє.

Таким чином, видане головою ОДА Савченко О.І. доручення не лише суперечить вимогам чинного бюджетного законодавства та законодавства про місцеве самоврядування, а й зупиняє виконання низки обласних програм в сфері соціального захисту населення. Фінансування капітальних видатків на проведення ремонтних робіт в закладах освіти, охорони здоров’я, культури, придбання медичного обладнання та медикаментів, а й містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України», – йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Яковлєв Показати IP 6 Лютого 2019 16:55
САВЧЕНКО ВОР, а злодюга мєнтовська повинна сидіти в тюрмі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus