USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни можуть залишитись без перинатального центру через рішення Савченка

1 Лютого 2019 14:38
Одноосібне рішення голови Волинської ОДА Олександра Савченка заблокувати бюджет області призвело до того, що свою роботу не може розпочати життєво необхідний для волинських породіль медзаклад. Волинський обласний перинатальний центр не може закупити обладнання перед відкриттям через рішення Савченка судитись, адже тепер область живе за тимчасовим бюджетом.

Про це йдеться у листі в.о. головного лікаря медзакладу Ірини Горавської до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Зокрема, як йдеться в документі, фінансування закладу відбувається за тимчасовим бюджетом, що не дає можливості закупити частину обладнання для початку роботи. Адже після того, як Олександр Савченко одноосібно вирішив заблокувати прийнятий депутатами бюджет, область живе за тимчасовим бюджетом, розподіляючи кошти на кожен місяць окремо.

Як пояснює голова фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов, своїм рішенням Савченко поставив під удар медзаклади та простих волинян, які потребують допомоги.

«Через те, що обласна державна адміністрація судиться через обласний бюджет, страждає уся Волинь. Кошти не надходять ні на комунальні підприємства, ні в райони, ні в села. Забаганка голови облдержадміністрації поставила під загрозу відкриття і подальшу роботу перинатального центру, адже тепер, коли область живе не згідно повноцінного бюджету, а по одній дванадцятій його частині на місяць, неможливо проводити жодні закупівлі.

Не виконуються програми обласного бюджету, як от «Волинькард», не закупили обладнання для тубдиспансеру, для онкодиспансеру не надійшли кошти на обслуговування високовартісного обладнання.

А від цього залежить життя людей. Також соціально незахищені верстви населення не отримують допомогу, не надходять кошти на ремонти шкіл, амбулаторій, доріг. Це все «завдяки» тому, що Олександр Савченко вирішив, що кошти в області мають розподілятися так, як він хоче і ніяк інакше», – пояснює він.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року на пленарному засіданні Волинської обласної ради прийняте рішення "Про обласний бюджет на 2019 рік", а 3 січня 2019 року голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко оскаржив цей документ у Волинському окружному адміністративному суді. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus