USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На утримання двох майданчиків зважування в русі на Волині витратять майже 5 млн

15 Жовтня 2022 21:35
Служба автомобільних доріг у Волинській області оголосила тендер на послуги з утримання двох майданчиків зважування в русі WіM. Вони розташовані на дорогах М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) на ділянці 127,8 кілометра і М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) на ділянці 381,451 кілометра, що пролягають територією Волині.

Торги тривають на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 21 жовтня.

Очікувана вартість робіт становить 4,6 мільйона гривень.

Згідно з тендерною документацією, утримання майданчиків зважування в русі WіM включатиме наступні роботи: фотографування елементів майданчика та їх стану, перевірка стану та відновлення (за потреби) окремих елементів комплексу, перевірка роботи детекторів і правильності прийнятого сигналу за допомогою діагностичного програмного забезпечення, профілактичне обслуговування камер та інфрачервоних прожекторів, перевірка контактних з’єднань і цілісності кабелів тощо.

Серед вимог до учасників торгів – наявність працівників відповідної кваліфікації та досвід виконання аналогічних робіт.

Термін виконання робіт – з 1 листопада 2022-го до 31 грудня 2023 року.

Довідка

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дата та час проїзду, температура навколишнього повітря та дорожнього покриття, смуга та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальна маса та її розподіл по осях.

Основа роботи WiM – це майданчик для динамічного зважування. Саме через нього збирають всю основну інформацію, яку потім передають в програмний центр обробки інформації. За структурою майданчик є своєрідним апаратним комплексом, який складається з давачів, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Із 1 жовтня 2021 року запроваджено адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінознімання, відеозапису, зокрема в автоматичному режимі. Вже минулої осені перевізники почали отримувати штрафи, зафіксовані системами зважування в русі WiM.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus