USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«На війні критичними є перші шість-вісім годин», – ветеран «Азову» з Луцька

24 Лютого 2022 21:11
Перші кілька годин військового вторгнення Росії в Україну показали, що атака окупантів не витримує спротиву українських військових.

Про це розповів телеканалу «Рада» ветеран полку «Азов» з Луцька Андрій Д’яченко. Він наголосив, що на війні критичними є перші шість-вісім годин, які показують, наскільки активно сторона, що нападає, може просуватися та діяти.

«Ці шість-вісім годин показали, що російська атака захлинулася. Вусатий президент на півночі нашого кордону (Олександр Лукашенко, – ВН) говорив, що Україна впаде за три-чотири дні. Як бачимо, ми вже добу тримаємося. За цей час вони захопили лише якісь клапті території на тих напрямках, де в нас була дуже слабка оборона. Тобто наш Генштаб не мав часу укріпити ці напрямки.

Там, де вони атакували на Луганщині, за пів дня не просунулися взагалі. Вони зайшли в окремі райони Щастя і їх відразу вибили наші війська. Там купа вбитих, купа підбитої бронетехніки… Тобто там, де ми готувалися їх зустрічати, вони взагалі не змогли просунутися», – сказав військовослужбовець.

Андрій Д’яченко додав, що, наприклад, росіяни зуміли дещо просунутися на Сумщині, тому що цей напрямок Генштаб ЗСУ не розглядав як першочерговий об’єкт атаки.

«Зараз Генштаб уже прекрасно розуміє потенційні напрямки атаки. Відбуваються розстановка сил, мобілізація, комплектування частин», – наголосив він.

Читати ще: Ніч може бути напруженою: начальник поліції Волині закликав залишатись вдома в темну пору доби

Сьогодні о 5 ранку Росія розпочала повномасштабний наступ, ракетні обстріли відбуваються по всій Україні. В Україні через військову агресію Росії запровадили воєнний стан.

Читати ще: «Ситуація в Луцьку – керована. Не фотографуйте війська і залишайтесь вдома», – мер Луцька

У низці міст (Києві, Дніпропетровській, Миколаївській тощо) буде вводитися або вже введена комендантська година. У поліції просять із серйозністю поставитися до цих безпекових заходів.

Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН повідомив, що зараз в Україні, за даними медиків, 169 людей отримали поранення. Також зафіксовано 57 летальних випадків у результаті нападу російської армії на українську територію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чого Показати IP 24 Лютого 2022 21:37
Той ветеран ше не в Харкові чи Сумах ?
Янеробот до Чого Показати IP 26 Лютого 2022 00:35
Тому що в Луцьку теж треба.
Янеробот Показати IP 26 Лютого 2022 00:35
Слава Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus