USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На водія, який не хоче возити пільговиків, поскаржилися у поліцію

16 Травня 2017 19:58
Неприємний інцидент за участі чергового водія, який ігнорує права пільговиків, стався 15 травня на Волині.

Як повідомила лучанка Анна Чуб, об 11 годині вона разом з онуком їхала з села Ветли Любешівського району автобусом “Невір-Любешів-Луцьк”, пише Волинська служба новин.

“Я і мій онук маємо посвідчення по інвалідності. В мене – 2 група довічно, він – інвалід дитинства. Крім того, у онука є посвідчення дитини з багатодітної сім’ї. Коли я показала ці документи водію, він сказав, що пільги не діють і потрібно оплачувати повну вартість проїзду”, – розповідає жінка.

Варто зауважити, що посвідчення по інвалідності дають право на оплату половини вартості квитка і діють в період з 1 жовтня до 15 травня включно. А посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, на яке волинські перевізники вже взагалі не реагують, як на документ, діє увесь період і дає право безкоштовного проїзду усіма видами транспорту (крім таксі).

Вочевидь, водій не дуже зрадів перспективі везти одразу двох пільговиків, один з яких повинен був оплатити пів вартості проїзду, інший – по посвідченні дитини з багатодітної сімї повинен був їхати безкоштовно.
“Спочатку він казав мені платити повну вартість проїзду за мене, а за онука, оскільки йому 12 років, платити 75 відсотків проїзду. Але я пояснила йому, що добре знаю свої права і скільки маю платити, адже їжджу часто. Тож, оскільки пільги по інвалідним посвідченням діють по 15 число включно, я вже навіть оминула той факт, що за хвору дитину взагалі не маю платити, оплатила йому половину вартості проїзду – пів за себе, і пів – за онука. Тоді водій став вимагати в мене оплатити багаж, а наостанок ще й пригрозив: нам ще з ним не раз доведеться їхати…”.

Жінка додає, конфлікт з водієм-хамом змусив добряче нервувати не лише її, а й власне – хвору дитину, яка злякалася і ніяк не могла зрозуміти, чому цей чоловік кричить і погрожує.

“Я одразу зателефонувала доньці і розповіла про інцидент. І перш, ніж ми доїхали в Луцька, на автостанції нас уже чекали поліцейські, за допомогою до яких вона ж і звернулася. Поки поліцейські розмовляли з нами, водій встиг уже десь чкурнути, на території автостанції його не знайшли. Довелося встановлювати його особу в диспетчерській. Взнали, що його прізвище Поліщук”, – розповідає лучанка.

Варто додати, що подібні ситуації на цьому напрямку маршруту – навіть не рідкість, а уже як правило. А стосовно перевізника цього маршруту – Наталії Приходько, не раз повідомляли у ЗМІ та писалися чисельні скарги в облраду. Але, вочевидь, жінка зуміла не лише заставити підпорядковуватися власним законам увесь “автопарк” свої водіїв, а й нажила хорошу “кришу” серед певних волинських чиновників. Тому що інакшого покарання, як “помахали пальчиком” вона жодного разу не отримувала, а мали б, щонайменше, позбавити її тендеру на перевезення.
Заступник голови облради Олександр Пирожик підтвердив, що скарги на перевізника Приходько уже не вперше, тож на найближчій сесії облради він оприлюднить це питання перед депутатами.

Відповідно, справа уже знаходиться на розгляді і в поліції.

Зауважимо, такі інциденти відбуваються постійно. Так, нещодавно водій забрав посвідчення й виганяв пільговика з автобуса сполученням Луцьк-Ратне.

Також набув розголосу випадок, коли водій автобуса “Луцьк-Нововолинськ” відмовився від перевезення учасника бойових дій, мотивуючи це відсутністю місць. Раніше повідомлялося, що у Луцьку з маршрутки вигнали учасника АТО, бо його статус - це «понти». Інший водій вигнав з автобуса багатодітну матір, бо АТП заборонило водіям перевозити пільговиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Полішук Показати IP 16 Травня 2017 20:29
Зняти хоч з одного маршруту,дати другому перевізнику,і так робити з кожним перевізником в якого бикують шоферюги!!!!!
пасажир що завжди пл Показати IP 16 Травня 2017 21:20
бідним дайте адресну допомогу а багато дітні з айфонами і з золотом на руках і вухах хай платять як всі або хоч на час поїздки знімають і не дразнять бідних людей які платять
для водіїв Показати IP 16 Травня 2017 22:30
п.1 ст. 356 Кримінального кодексу України: Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.
ПАСАЖИР до для водіїв Показати IP 16 Травня 2017 23:34
розширте поняття, або уточніть розмір "значної шкоди"
Я Показати IP 17 Травня 2017 06:36
Всі дуже файно розказують, що перевізники ПОВИННІ возити пільгові категорії громадян. Я ніякого відношення до перевезення не маю. Але чомусь ніхто не піднімає тему, що ДЕРЖАВА ПОВИННА за перевезення пільгової категорії громадян перевізникам давати компенсаційні гроші. Так що тут хоча і перевізника неправі, але не в них біда, а в ДЕРЖАВІ. Дайте компенсацію, а тоді наказуйте за такі випадки самим строгим чином. Самі наплодили пільговиків, а всі їхні пільги скинули на чужі плечі.
юрій до Я Показати IP 10 Вересня 2017 09:02
я займаюсь перевезеннями людей більше 10-ти років до дозвола не дожився хабарі великі і пільговиків за свій рахунок вожу компенсаціі 000000000 дайте всім пільговикам адресну допомогу хватить виділяти і красти хай платять всі і тоді зникне хамство і всі інші прблеми хай водіі спокійно працюють аварій на маршрутах буде менше.
Павло Показати IP 5 Жовтня 2021 14:47
Ще є такий водій який нехоче брати по убеде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus