USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На водоймах Волині - безхазяйні гідротехнічні споруди

15 Липня 2014 18:46
У результаті проведеної інвентаризації на волинських водоймах виявили 24 гідротехнічні безхазяйні споруди. Про це інформують у Волинському обласному управлінні водних ресурсів.

Нині в області обліковується 407 орендарів водних об’єктів (фізичні і юридичні особи). У 19 із них не має договорів оренди води, заключені тільки договори на землі водного фонду, що є порушенням вимог статті 51 Водного Кодексу України. Найбільше таких орендарів у Луцькому районі – 9, Турійському – 2 Ківерцівському – 6, Горохівському – 1 та Локачинському – 1, тобто в цих районах орендарі користуються водоймами без відповідних договорів і не сплачують орендну плату за користування водою.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ В СЕЛЯН ЗАБРАЛИ ВОДОЙМУ, ЩОБ ТАЄМНО ПРОДАТИ

Крім того, ряд орендарів, маючи договори оренди водних об’єктів, не сплачують орендну плату. У 2013 році через несплату орендної плати бюджет недоотримав 14,2 тисяч гривень.

Слід зазначити, що орендна плата по заключених до 2005 року договорах, не коригувалася орендодавцями. По окремих районах вона менше 10 гривень за гектар. Середня орендна плата за 1 га ставків по області складає 50 гривень.

На даний час у 32 орендарів закінчується термін дії договору оренди на користування водного об’єкта, хоча договір на землі водного фонду ще дійсний. Тому, якщо орендар бажає і надалі продовжувати користуватись водним об’єктом, йому необхідно заключити з орендодавцем новий договір оренди водного об’єкта на термін дії договору оренди землі.

У 2014 році виявили бажання взяти в оренду водні об’єкти 12 претендентів (Луцький та Володимир-Волинський райони). На їх клопотання розробляється відповідна документація.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ОРЕНДАТОР ЗАВДАВ ШКОДИ СТАВКУ НА 337 ТИСЯЧ

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 01 листопада 2013 року №446 «Про інвентаризацію водних об’єктів (ставків) та їх гідротехнічних споруд, що знаходяться на території сільських, селищних, міських рад» створені інвентаризаційні комісії у районах, які провели інвентаризацію водних об’єктів та надали відповідну інформацію до облводресурсів.

В результаті проведеної інвентаризації виявлено 24 безхазяйні споруди (у Локачинському р-ні – 20 штук, Маневицькому – 3, Турійському – 1).

Тому необхідно вжити заходів щодо передачі безхазяйних споруд у комунальну власність територіальним громадам відповідно до розташування цих об’єктів на визначених територіях. Це ще одне із джерел поступлення додаткових коштів у місцевий бюджет.

Також до відома орендарів інформуємо, що державна реєстрація договору оренди водного об’єкта та земель водного фонду проводиться лише за наявності наступних документів:

1. План або схема об’єкта оренди;

2. Кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) та інших прав третіх осіб у її використанні і встановлених земельних сервітутів;

3. Акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

4. Акт приймання-передачі об’єкта оренди;

5. Проект відведення земельної ділянки;

6. Паспорт водного об’єкта.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №420 від 29.05.2013 року «Про затвердження типового договору оренди водних об’єктів» ці документи є невід’ємною частиною договору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus