USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волинь повернеться понад півтори тисячі бійців

10 Квітня 2016 11:57
На рідну волинську землю в рамках демобілізації вже повернулися 287 бійців. Загалом же протягом четвертої хвилі мобілізації призвали 1578 волинян, які підлягають демобілізації. Про це під час засідання ради оборони Волинської області розповіла директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод, - інформує прес-служба Волинської ОДА.

Тому наразі в області ведеться активна підготовча робота, аби не обійти увагою жодного демобілізованого бійця, вивчити їх потреби, забезпечити медичну, психологічну, професійну реабілітацію та соціальну адаптацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕМОБІЛІЗОВАНІ ВОЛИНЯНИ ЇДУТЬ ДОДОМУ

«Бійці матимуть можливість пройти психологічну реабілітацію у Луцькому гарнізонному госпіталі, закладах санаторно-курортного лікування, – наголосила Оксана Гобод. – До роботи будуть залучені також психологи-волонтери, фахівці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Працюватимуть й виїзні мобільні офіси. Щодо професійної адаптації, то на ці цілі для Волині уже виділено 934 тисячі гривень з державного бюджету».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗМІНИЛАСЯ РЕАБІЛІТАЦІЯ БІЙЦІВ У ЛУЦЬКУ ЗА 1,5 РОКИ

Окрім того, Оксана Гобод повідомила і про початок виплати з понеділка наступного тижня одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій. Щороку така допомога виплачується до 5 травня. Отримають її й учасники антитерористичної операції на сході України, які вже мають або ж отримають посвідчення учасника бойових дій не пізніше 4 травня цього року. Зокрема, для учасників бойових дій вона становитиме 920 гривень, для інвалідів війни І категорії – 2 975 гривень, для інвалідів війни ІІ категорії – 2 600 гривень, інваліди третьої категорії отримають 2 310 гривень. У свою чергу членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій буде виплачена одноразова матеріальна допомога у сумі 465 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Український народ Показати IP 10 Квітня 2016 13:16
Россияне!!! Украинцы!!!... Президенты приходят и уходят, а боль от потери близких остается навсегда!!! Сохраним Мир в наших странах!!!
Зрадникам України Показати IP 10 Квітня 2016 13:32
Чомусь спало на думку порівняти Шоколадного батончика з Надією Савченко. Вона могла здати своїх і отримати за це гроші. Вирішила: краще померти, ніж жити з ганьбою. Залишиться в новітній історії України. Про неї будуть писати в підручниках. Яка в неї посада? Людина, більш ніякої. Яка посада в батончика? Найвища в країні. Він відповідає за 42 мільона людей. Не всі люди - люди.
хома до Зрадникам України Показати IP 10 Квітня 2016 14:31
"Він відповідає за 42 мільона людей..." Він відповідає лише за свій бізнес. Решта його не цікавить. Він мотається по світу для виконання своїх оборуток. Закон бізнесу.
Анонім Показати IP 10 Квітня 2016 13:35
Півтори тисячі на мільйон населення. В Україні (не окуповані) ~40 млн. Треба щоб було 60 тис мобілізованих в 4 хвилі. Бо пам'ятаю радник президента якийсь говорив,що волиняни повтікали закордон,або штунди.
Анонім Показати IP 10 Квітня 2016 13:39
Бірюков говорив ,що волиняни всі втекли
АТО Показати IP 10 Квітня 2016 13:44
Довести до слез может каждый... А сделать так,... чтобы глаза сияли от радости - только единицы...
перехожий Показати IP 10 Квітня 2016 14:28
Влада не згадує про нові робочі місця для демобілізованих воїнів. Чи їм знову налягати на бурштин ?
Анонім Показати IP 10 Квітня 2016 15:26
А ще "учасникам бойових дій" до пенсії добавляють АЖ 40грн.Ото відблагодарили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus