USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волинь привезли Кубок нескорених

23 Травня 2018 09:00
Вперше розіграний між командами учасників АТО трофей здобула футбольна команда «Волинь YES»: тепер Кубок нескорених привезли до Луцька.

Капітан клубу «Волинь YES» Павло Ковальський розповів, що турнір виявився цікавим та продуктивним. Попри відсутність тренувань, вже у першому матчі волиняни демонстрували якість гри та забивали чимало голів. Так, команду з Кропивницького здолали з рахунком 5:1. Найважчим суперником виявилася команда з Черкас, загалом усі суперники були достойними. У фіналі волиняни обіграли команду з Києва з рахунком 6:1. Завдяки грі волинян їх почала підтримувати навіть київська публіка вигуками «Волинь, вперед».

Оскільки у турнірі змагалися ті, хто отримав поранення чи контузії, гравці намагалися дотримуватися ввічливої гри, а після матчів футболісти-аматори обнімалися та бажали продуктивних тренувань та подальших змагань.

Турнір став можливим за ініціативи уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України, а організатором змагань виступила Федерація футболу України. Переможців змагань вітали президент ФФУ Андрій Павелко, легендарний футболіст, технічний директор ФФУ Олег Протасов, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука та інші поважні гості.


Ще до початку турніру футболісти розуміли, що у них хороша команда, яка здатна посісти призові місця. В області є ще дві команди, які виступають у чемпіонаті серед атовців, тож перш за все хотілося б підтримки влади: наразі за оренду футбольних полів спортсмени сплачують власні кошти.

Окрім кубку, волиняни отримали сертифікат, що дає право відвідування фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, а також сертифікат на відвідування домашніх матчів національних збірних України з футболу. Отже, гравцям національної збірної атовці з Волині показуватимуть приклад характеру та готові морально підтримувати футболістів.


Тепер перший кубок нескорених привезли у Луцьк і демонструватимуть його військовим, студентам та усім вболівальникам. Переможці кубку нескорених закликають своїх вболівальників-військовослужбовців долучатися до спорту, розвиватися, випробовувати себе і якщо все вдасться, представляти Україну, військовослужбовців, поранених, на міжнародній арені. Спортсмени дякують за підтримку усім вболівальникам, глядачам.


Наразі тривають змагання за Кубок Героїв у Лізі учасників АТО, тож за цей трофей волиняни теж готові боротися. Торік команда-новачок показала хороший результат – зайняла 4 місце серед 56 команд.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин зазначив, що Кубок нескорених проводили вперше і центром інвалідного спорту Волині «Інваспорт» була сформована команда, до якої увійшли представники Ліги учасників АТО з футболу.

Нині вступив в силу указ президента «Про реабілітацію учасників АТО». Роботу в цьому напрямку в області розпочали ще торік, коли Сергій Торчинський був бронзовим призером всеукраїнських Ігор нескорених і на змаганні в Торонто отримав бронзову медаль, що стала першою медаллю збірної України на всесвітніх Іграх нескорених.

Зараз 12 волинян-учасників всеукраїнських Ігор нескорених мають три золоті медалі, одну срібну та три бронзові і сподіваються, що братимуть участь у всесвітніх Іграх нескорених, які цього року відбуватимуться в австралійському місті Сідней. Зараз на часі купівля спортивного обладнання, інвентарю: зміни до програми розвитку фізичної культури та спорту внесли під час сесії облради у квітні: окремим розділом програми вказали спортивну реабілітацію учасників АТО, підготовку та участь в Іграх нескорених. Додаткові кошти передбачили на центр «Інваспорт», отже, команді планують надати як організаційну, так і фінансову допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рудницький Показати IP 23 Травня 2018 10:46
Це рівень.... Молодці хлопці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus