USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«На Волині 20 відділень поштового зв’язку заробляють на всі 480», – керівництво Укрпошти

29 Жовтня 2018 13:48
У Любомлі відбулась ділова зустріч голів об’єднаних територіальних громад 19-го округу. На зустрічі обговорювали одне з найболючіших питань для жителів Прибужжя - збереження мережі відділень "Укрпошти". Як зазначило керівництво "Укрпошти", більшість сільських відділень на Волині - збиткові, проте наразі рішень про закриття того чи іншого відділення не прийнято, питання на стадії обговорення.

Подібні заходи Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя організовує регулярно, і вони є доволі корисними, адже дозволяють перейняти позитивний досвід колег.

Саме тому такі зібрання щоразу відбуваються в іншій громаді. У п’ятницю, 26-го жовтня, гостей приймав Любомль, пише Кордон.

Зустріч розпочалась зі звернення народного депутата Ігоря Гузя, який коротко охарактеризував суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію на місцях і в країні загалом. Також йшлося про завершення процесу децентралізації, фінанси, які надійшли в округ за період роботи парламентарія у Верховній Раді тощо.


Одним з найболючіших питань для громади Прибужжя є збереження мережі Укрпошти в селах, розширення спектру фінансових послуг та забезпечення гідних умов праці для листонош. Заступник директора Волинської дирекції ПАТ Укрпошта Андрій Плахтій зазначив, що наразі рішень про закриття того чи іншого відділення на Волині не прийнято, питання на стадії обговорення.


"Укрпошта не отримує жодної копійки від держави. Ми по суті на госпрозрахунку, нас ніхто не дотує. Відтак ми не можемо бути соціальним підприємством, яке утримуватиме працівників і нічого не заробляє. Рано чи пізно станеться ситуація, коли нічим буде платити заробітну плату. Нині по Волині близько 20 відділень поштового звязку заробляють на всі 480. Ці кошти витрачають на зарплату та утримання відділень",- зазначив Андрій Плахтій.


За його словами, усі сільські відділення збиткові. Разом з тим, навіть якщо дійде до закриття, це не означає, що села залишаться без поштового звязку споживачі отримуватимуть ті ж послуги, що й раніше. Водночас пошта не зможе працювати без підтримки і сприяння місцевої влади.

Коментуючи проблему, нардеп Ігор Гузь зазначив, що нині позиція держави така:" Укрпошта, які і Ощадбанк, і Укрзалізниця мають заробляти на себе і бути конкурентоздатними". Також він навів приклад Нової пошти яка має у 5 разів менше відділень, ніж державний оператор поштового зв&язку, але у частині доставки товару виграє конкуренцію. Тому Укрпошті, яка має свою мережу на місцях, потрібно розвивати цей напрям, тим більше, що потенціал тут не втрачено остаточно, - вважає нардеп.

"Разом з тим, якщо буде оптимізуватися мережа, важливо, щоб пересувні відділення, з огляду на стан доріг, інші моменти могли працювати безперебійно і якісно надавати послуги", - резюмував Ігор Гузь.

Щодо висловлених зауважень і пропозицій, то учасники зібрання радили поштовикам проводити кращу роз’яснювальну роботу з працівниками: існування поштового відділення зв’язку залежить безпосередньо від самих працівників, від того, який обсяг послуг вони надаватимуть. Також йшлося про своєчасність надходжень платежів, доставки періодики, кореспонденції тощо.

З презентацією Любомльської об’єднаної територіальної громади, її досягненнями і перспективами розвитку учасників зустрічі ознайомив голова самоврядного органу Роман Ющук.


Про зміцнення добросусідських взаємин між Україною та Польщею поінформував Віце-консул Генконсульства Польщі в Луцьку Марек Запур.

Він, зокрема, зупинився на питаннях транскордонного співробітництва, нарощення туристичного потенціалу шляхом розробки спільних туристичних маршрутів, залучення інвестицій у прикордонні регіони, роботи і розвитку митних пунктів пропуску.

Гість також зауважив, що консульство готове сприяти українсько-польському співробітництву, тому доцільно було б на подібні зустрічі запрошувати й делегації сусідніх польських гмін. Не зайвим було б і налагодження тіснішої економічної співпраці між українським і польським бізнесом.

У свою чергу Ігор Гузь запевнив, що найближчим часом на адресу консульства надійдуть інформаційні листи про волинські ОТГ, які шукають партнерів по той бік Західного Бугу.

"Ми приречені на співпрацю з поляками, оскільки є сусідами з ними, — каже парламентарій. Водночас тісний зв’язок з консульством — це можливість розширити горизонти цієї співпраці".

Завершальним пунктом програми ділової зустрічі стали екскурсії у краєзнавчий музей, а також на відкриті у цьому році об’єкти: рекреаційну зону, спорткомплекс, міськрайонний ЦНАП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коршун М.В. Показати IP 29 Жовтня 2018 15:29
Посиділи , побалакали і розійшлись . Що реально вирішили на користь громади ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus