USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Волині через нещасливе кохання чоловік пішов «грабувати» ломбард

6 Лютого 2018 18:50
В приміщенні ломбарду у Нововолинську чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, погрожував жінці пістолетом та вимагав у неї 10 тисяч гривень. Зокрема, злочинець зазначає, що не мав наміру заволодіти коштами, а просто хотів, щоб його затримали, оскільки перебував в депресивному стані через розставання з дівчиною.

Про це йшлося під час судового засідання у приміщенні Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Як встановив суд, обвинувачений 28 травня 2017 року близько 14 години, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшов в приміщення з надання кредитів ломбардного відділення № 111 КО № 9 ТзОВ «БІ ЕЛ ДЖІ МІКРОФІНАНС», розташованого в будинку №1 на бульварі Шевченка, що в Нововолинську, направив в сторону потерпілої пістолет марки «UMAREX» калібру 4,5 мм. та висунув вимогу у наданні йому коштів у сумі 10 тисяч гривень, проте наміру заволодівати коштами не мав.

Також під судового засідання вдалося встановити, що обвинувачений тривалий час не припиняв свої дії, чим змусив викликати працівників ТзОВ «Арсенал СТ». Після прибуття охорони він не виконував вимоги припинити протиправні дії та був затриманий.

Чоловік повністю визнав свою вину. Він повідомив суду, що пістолет купив через мережу Інтернет, а приміщення ломбарду обрав через те, що знав, як воно охороняється. Також обвинувачений зауважив, що зайшовши в приміщення, сів за стіл та направив пістолет в бік працівниці ломбарду, при цьому сказав їй покласти тисячу гривень на стіл, але повідомив їй, що брати гроші не буде та зазначив, що потрібна охорона, аби його забрали.

Окрім того, він сказав натиснути тривожну кнопку, що потерпіла і зробила. Після того, тривалий час вони сиділи, чекаючи охорону, в цей час показував їй свої документи, фото дівчини, говорив потерпілій, що не спричинить їй шкоди. Демонстрував, що пістолет не заряджений. Коли приїхала охорона, то він відкрив їм двері, супротив при затриманні не чинив. Обвинувачений вказував, що приводом для вчинення таких дій стало те, що він перебував в депресивному стані через розтавання із дівчиною та інші негативні події у житті. Підкреслює, що наміру заволодіння коштами не мав, а мав лише мету власного затримання.

Своєю чергою, потерпіла повідомила суду, що обвинувачений дійсно сказав покласти їй 1 тисячу гривень на стіл. Також вона розповіла, що обвинувачений сказав натиснути їй тривожну кнопку, що вона і зробила, після чого він попросив у неї 10 тисяч гривень, однак вона повідомила йому, що грошей немає. Проте, з її слів, чоловік наполягав, щоб вона розповіла охороні, що він вимагав у неї 10 тисяч гривень. Жінка просила суворо не карати обвинуваченого, вказуючи, що претензій до нього у неї немає.

Згідно з висновком експерта, вилучений пістолет відноситься до конструктивно схожих з пневматичною зброєю виробів, до того ж, пістолет був не справний і до стрільби на момент дослідження не придатний.

Окрім того, згідно з висновком судово-психіатричного експерта, поведінка обвинуваченого тривалий час перед правопорушення мала психотравмуючий, суб’єктивно значимий для нього характер та призвела до непередбачуваних та непланових вчинків.

Відтак, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus