USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дефіцит обласного бюджету – 35 мільйонів

11 Грудня 2020 12:47
Казна області не може впоратися з усіма запланованими видатками через недоотримання доходів. Дефіцит обласного бюджету у 2020 році складає 35 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання другої позачергової сесії обласної ради 10 грудня.

Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк повідомив, що бюджет області не доотримує в цьому році до 35 млн грн запланованих доходів. Проте він запевнив, що захищені статті: випалата зарплат та оплата за енергоносії, профінансують.

Ситуація з бюджетом області у 2020-му році, на жаль, не унікальна. Адже і в державному бюджеті – діра в більше 100 мільярдів. Після «ковідних» змін в державному бюджеті-2020, які затвердили в квітні, дефіцит сягнув рекордних за останні 5 років обсягів: майже 300 млрд грн. Профінансувати ці видатки планували завдяки коштам міжнародних партнерів, зокрема з МВФ. Але стосунки погіршились і Мінфін не отримав достатньо запозичень.

Читати ще: Діра в бюджеті – 112 мільярдів. Україні потрібна податкова реформа, Ігор Палиця

Через нестачу коштів на фінансування всього обсягу видатків Уряд був змушений блокувати частину з них. Міністерство фінансів припинило відкривати асигнування – тобто надавати Держказначейству право на здійснення виплат – за частиною видатків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus