USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині демонтували стелу герою АТО

28 Квітня 2017 22:18
Андрій Омелянюк, мешканець села Дубове на Ковельщині, поліг смертю хоробрих під час проведення антитерористичної операції на Сході, захищаючи незалежність України у серпні 2014 року. Пам'ятну стелу в його честь встановили у центрі села однокласники Андрія.

Сьогодні ж на Facebook-сторінці Наталії Тхоржевської, класного керівника Андрія, з'явився допис, у якому йдеться про те, що стели більше немає, її просто демонтували.

"Пам’ятну стелу в центрі села, дорогу серцю й добротну, встановлювали власним коштом: швиденько купили необхідний матеріал, швиденько поїхали зробили гарний добротний портрет – все спорудили за півдня в центрі села в найбільш велелюдному місці, щоб кожен міг, навіть проходячи повз, згадати й вшанувати нашого воїна-захисника…

Відтоді завжди біля пам’ятного місця були живі квіти, горіли лампадки чи свічечки, а діти приносили іграшки…

Але яким був й лишається досі подив (обурення, нерозуміння) людей, коли одного дня місяців два тому стели не стало, її просто демонтували.

Нікого не попередивши, ні з ким не порадившись, ні в кого не спитавши. Мамі Андрія, щоправда сказали, що хочуть згодом встановити її десь в іншому місці, але вона й подумати не могла, що заберуть ту стелу.

Це хвилює всіх людей: дітей у школі (вони одними з перших помітили зникнення стели й прибігли з обуренням: хто посмів?!), про це говорять на селі, в церкві, скрізь...

Вчора телефонувала мама загиблого Героя з Облап Романа Данилевича Людмила Данилевич,теж з обуренням: «Як це могло статись?! Ми завжди з чоловіком зупинялись, проїжджаючи, аби молитовно згадати Андрійка…».

І всі подорожні (у нас же міжнародна траса) з вдячністю схиляли голови, віддаючи шану загиблому воїну-захиснику Вітчизни, дубівчанину Андрію Омелянюку.

Можливо десь колись і буде встановлено ту (чи іншу) стелу в іншому місці, але чим заважала до того часу ця нашим очільникам громади, доки нову встановлять?

Вона мала досить естетичний вигляд і гарно вписувалась на місцевості.

Втім, жахливий стан погруддя Тараса Шевченка поряд із стелою чомусь нашу владу абсолютно не бентежить (хоча ще в 2012 році виконкомом було прийнято рішення про облаштування погруддя гранітними плитами і т.д.).

Напередодні виборів пан голова особисто обіцяв громаді, що всі абсолютно питання вирішуватимуться прозоро й з попереднім узгодженням з громадою. Та, як бачимо, слова-полова", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ну Показати IP 29 Квітня 2017 02:49
і яка тварина посміла знущатись над памятною стелею Героя України? Яка паршива вівця вважає, що має право вирішувати важливі для громади проблеми без узгодженя. Ті що зрбили той демонтаж є гіші москаля! Стелу треба знайти і поствити на місце, а громада має вирішувати що і де ставити, а ті що це зробили мають бути покарані за цей ЗЛОЧИН.
123 до Ну Показати IP 29 Квітня 2017 11:10
Ригівські недокурки піднімають голову. За таке потрібно наказувати, причому дуже серьозно!!! Правий Сектор вже знає про таку ситуацію ??? А спілка ветеранів ???
сусід Показати IP 29 Квітня 2017 08:48
ще роки два - три ... і "родина забудет" ...як завжди було в совдепії. нам ще далеко до цивілізації
Анатолій Бідзюра Показати IP 29 Квітня 2017 09:29
Червоне Полісся - край совєцьких партизанів. Там завжди було так. Хто демонтував?! Чому "ВН" не хоче назвати вандалів поіменно?
патріот до Анатолій Бідзюра Показати IP 30 Квітня 2017 08:13
Текст повідомлення «червоний комсомолець» вчив історію з совєцьких книжок , бо на поліссі було засновано УПА . а з сільрадою потрібно розібратись
Хлоп Показати IP 29 Квітня 2017 11:16
При владі чомусь завжди одні під....си
ірина до Хлоп Показати IP 30 Квітня 2017 20:48
Вандали ! Визначити хто зробив - І НА ФРОНТ! І Не треба чіпляти історію, це конкретні люди з ПРИМІТИВНИМ РІВНЕМ МОРАЛІ ! Не приводьте приклади " совєти " чи "УПА " , все пристіше і СКЛАДНІШЕ - відсутність елеменнтарнї людяності!
Наталія Тхоржевська Показати IP 2 Травня 2017 12:36
Днями голова Ковельської спілки ветеранів АТО Євген Селін, представники Ковельського ГО "Майдан гідності та волонтерський підрозділ "Вбережу" зустрілись з депутатом Дубівської сільської ради від політичної партії "Укроп" Юрієм Тищуком з приводу демонтажу пам'ятної стели загиблому воїну АТО Андрію Омелянюку в с.Дубове https://www.volynnews.com/…/na-volyni-demontuvaly-stelu-he…/ та щодо неприпустимості вкрай занедбаного погруддя Т.Г.Шевченка в с.Дубове. Виявиляється,не лише громада -депутати теж не "в курсі" справ,все робиться тишком -нишком. До чергової сесії буде подано відповідні депутатські запити з вимогою пояснень і негайного вирішення владою об'єднаної громади ганебної проблеми...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus