USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині діє вісім ветеринарно-поліцейських постів. Фото

16 Вересня 2016 11:59
У населених пунктах Любешівського та Ратнівського районів, де було в серпні виявлено африканську чуму свиней, діє вісім ветеринарно-поліцейських постів. Вони облаштовані відповідними дезінфекційними бар’єрами, а також шлагбаумами та інформаційними таблички «Стоп! Карантин! Африканська чума свиней!».

Про це повідомили у прес-службі поліції області.

До несення служби на ветеринарно-поліцейських постах спільно з працівниками ветеринарної служби залучено 18 поліцейських.

«Основним завданням працівників поліції є забезпечення публічної безпеки та порядку під час здійснення заходів, пов’язаних із недопущенням розповсюдження африканської чуми свиней на території області, а також зупинка та перевірка транспортних засобів на предмет виявлення фактів перевезення свинини», - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Віталій Тортина.

Окрім того, на території введення карантину працівники поліції проводять профілактичні бесіди із власниками торговельних закладів, продовольчих ринків, керівниками господарств, які займаються свинарством, а також із членами особистих селянських господарств. Вони роз’яснюють, зокрема, вимоги карантинних заходів.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, усього поголів’я свиней позбулися у волинському селі, де виявили африканську чуму. Раніше, 26 серпня, стало відомо, що в двох районах Волині виявили спалах африканської чуми свиней. В цих районах заборонили реалізувати свинину на ринках та магазинах, а також встановили ветеринарно-поліцейські пости зі шлагбаумами, попереджувальними знаками. На ліквідацію африканської чуми свиней на Волині виділили майже 800 тисяч.

Довідково: Африканська чума свиней (АЧС) — це висококонтагіозна, гостра, інфекційна, вірусна хвороба свиней, що входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин, затвердженого МЕБ на 2015 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свиновод Показати IP 16 Вересня 2016 17:18
Как возил мясо и сало через эти ветеринарные посты на таможню в Дольск, так и вожу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus