USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині для дітей з особливими потребами облаштували мобільний кабінет

25 Травня 2015 07:00
Ковельський центр соціальної реабілітації відвідують 25 дітей з особливими потребами. Відтепер маленькі пацієнти соціального закладу також мають змогу відвідувати мобільний реабілітаційний кабінет. Його облаштували за кошти, які центр виграв в обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив. Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

«Ми виграли цей проект за напрямком надання ефективних соціальних послуг населенню. І на отримані кошти облаштували мобільний кабінет реабілітації для діток-інвалідів. В кабінеті спеціалісти проводять заняття, де дітки засвоюють навички самообслуговування: як правильно одягатися чи вести себе за столом. Ці заняття розраховані на вік від 2 до 18 років», - розповідає директор центру реабілітації дітей-інвалідів Марія Кисляк.

Асистент вчителя-реабілітолога Любов Сорока проводить перше заняття у новому кабінеті для реабілітації неповносправних дітей.

«Це було заняття з соціально-побутової адаптації. Під час таких занять ми вчимо дітей самообслуговуванню: як користуватися посудом, правилам поведінки за столом, навичкам особистої гігієни. В нас є як групові заняття, так і індивідуальні. Але до кожної дитини у нас індивідуальний підхід і своя програма реабілітації», - каже Любов Сорока.

Про дозвілля вихованців центру реабілітації розповідає виставка творчих робіт. Діти із задоволенням малюють, грають в різноманітні ігри і навіть пробують себе в театральних постановках.

«Подобається малювати. І ще мені подобається сенсорна кімната, бо там є м'ячі з басейном. Моє найулюбленіше заняття— це плести вироби з бісеру. Я вже свої роботи здав на потреби благодійного фонду. Мене ще надихають картини з пластиліну. Але я їх ще ні разу не робив», - розповідає вихованець центру.

Також тут функціонують кабінет фізичної реабілітації, ігровий зал та сенсорна кімната. Згідно з направленням лікаря діти відвідують сеанси лікувального масажу.

«Масаж ми проводимо згідно з індивідуальною програмою реабілітації. Є діти, які користуються послугами масажу шість разів у місяців та три рази в місяці. Курс визначає лікар індивідуально. Звичайно, в нас є такі дітки, що після масажу дуже добре сплять. А є й такі, які сплять прямо під час масажу. Діти люблять цю процедуру», - розповідає медична сестра Надія Городинська.

Колективні заняття та ігри позитивно впливають на психіку дітей.

«Так як у нас в сім'ї проблема з дитинкою (хвора на ДЦП), то вирішили прийти в цей центр. Ми вперше сюди потрапили. Я дуже задоволена і трішки жалкую, що раніше не вийшло сюди потрапити. Дитина також йде сюди з радістю. Вона хоче бути з дітьми», - каже мама Ірина Янко.

Послугами соціальної реабілітації та адаптації в центрі користуються як жителі міста, так і родини з Ковельського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus