USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині для отримання пенсії зареєструвалися пів сотні переселенців

27 Травня 2022 09:27
Від початку повномасштабного російського вторгнення 50 внутрішньо переміщених осіб зареєструвалося на Волині, щоб отримувати пенсію.

Про це розповів Суспільному начальник управління з питань виплати пенсій управління Пенсійного фонду в області Віктор Кривчук.

З 24 лютого процедура оформлення та спосіб виплати пенсій під час війни не змінилися.

«Потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру. З собою треба мати документи, які посвідчують особу, паспорт, довідку про присвоєння реєстраційного номера картки платника податків та довідку, яка видається органами соціального захисту населення про взяття на облік як внутрішньо переміщену людину», – говорить Віктор Кривчук.
Лариса Максименко тимчасово евакуювалася до Луцька, коли Харків, звідки вона приїхала, почали бомбардувати російські війська. До початку повномасштабної війни жінка зайнялась оформленням пенсії за віком. Через бойові дії, говорить, харківський Пенсійний фонд тимчасово не працює, тому жінка завершує подачу документів вже на Волині.
«Пенсійний фонд вже подивився, що я в Києві є на обліку, мені просто не вистачало однієї довідки. Я її взяла і тепер з цією довідкою повністю буду оформлятися. Буду щасливою пенсіонеркою», – розповідає переселенка.
З’ясувати, чому її мати-пенсіонерка не може отримати виплати на пошті, прийшла харків’янка Ельвіра Ліпко-Жура.

«Хотіла мамину пенсію перевести на картку. Ми отримували одного місяця в Луцьку вже пенсію, а два місяці – ні. Чому затримка – невідомо», – говорить жінка.
Як пояснює заступниця начальника відділу обслуговування громадян №7 Людмила Луцюк, Пенсійним фондом після надходження інформації про те, що пенсія не виплачена за попереднім місцем проживання, здійснюється повторне нарахування пенсії та все буде виплачено. Додає: пенсію мами Ельвіри Ліпко-Жура переведуть на банківський рахунок і вона її отримає.

Зі слів фахівчині, люди звертаються з різними питаннями: призначення пенсії, отримання довідки. «Є люди, які не мають права на пенсійні виплати або подали документи в інших управліннях і не змогли до війни вирішити ці питання. Ми допомагаємо», – каже Людмила Луцюк.

Зі слів Віктора Кривчука, на Волині – 253 тисячі пенсіонерів. Щомісяця на виплати їм із держбюджету надходить 800 мільйонів гривень. З 2014 року в регіоні подали документи для цих виплат майже сім сотень вимушених переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus