USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині агіт-листівки поширюють незаконно

20 Травня 2014 08:21
Однією з форм передвиборчої агітації, яку часто використовують виборчі штаби кандидатів є розповсюдження листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів. Останнім часом, у Луцьку (ВО№22) почастішали факти стихійного та неналежного розповсюдження вищезгаданих агітаційних матеріалів, що порушує чинне законодавство України, повідомили у прес-службі Громадської мережі ОПОРА в області.

Найбільш часто так здійснюють агітацію за свого кандидати агітатори виборчого штабу Олега Тягнибока. Плакати та наклейки із зображенням кандидата були розклеєні на стовпах електроопор та зупинках громадського транспорту в різних районах міста. Зокрема, 14 травня такі листівки були розміщені на зупинці «Братський міст». Масово обклеєно було місто «свободівською» агітацією й 9 травня. Тоді спостерігачі ОПОРИ фіксували випадки розміщення плакатів про приїзд до Луцька кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока.
Так само чинять й агітатори інших виборчих штабів. Зокрема, 17 травня, напередодні приїзду до Луцька кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець, спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти розміщення оголошень про її зустріч із виборцями на зупинках громадського транспорту та стовпах електроопор.

Листівки про зустрічі виборців з довіреною особою кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко теж розміщуються в неналежних місцях, зокрема стовпах, стінах будинків та зупинках громадського транспорту. 15 травня такими листівками, зокрема, був обклеєний район довкола міської ради. Раніше, ще в квітні, під час приїзду на Волинь кандидата на пост Президента України Петра Порошенка, оголошення про його зустріч із виборцями теж були розміщенні на стовпах та зупинках громадського транспорту.

Наведені факти порушують розпорядження Луцького міського голови Миколи Романюка №85 від 04.03.2014 р. про визначення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Так, згідно цього нормативного акту місцями, які призначені для поширення друкованих агітаційних матеріалів є тумби та дошки оголошень.

Згідно ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення недотримання встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Зауважимо, що спостерігачі ОПОРИ фіксують факти розміщення представниками кандидатів на пост Президента України друкованих агітаційних матеріалів в непризначених для цього місцях й у інших виборчих округах Волинської області. Наприклад, 15 травня у Любешові (ВО№23) спостерігачі зафіксували розміщення агітаційних матеріалів Петра Порошенка та Олега Тягнибока на стовпах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ЖЕК Показати IP 20 Травня 2014 08:42
Є відповідні місця, то нехай довірені особи чистять стовби! Думають бабульки з ЖЕКів будуть після них прибирати? А дулю вам! Особливо Тягнибоком і Гриценком місто зас...заліпили! Вперед Пирожик - прибирай після себе!:)
Громада Показати IP 20 Травня 2014 10:40
А для цих кандидатів закони не писані!
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 13:22
Я принципово ніколи не голосую за тих, чиї агітки повішені на стовпах, чи гіляках дерев. Якщо їх портрети повісили на стовп чи гіляку - значить їх скоро прийде пора повісити.
Юрист до Анонім Показати IP 21 Травня 2014 09:01
Який ти принциповий комуняка.
Коля Показати IP 20 Травня 2014 23:10
Скільки ж це грошей іде на вітер!?
Михалич Показати IP 20 Травня 2014 23:14
Вже Порохом і Тягнибиком весь під'їзд заклеїли, і кому це потім все прибирати...
скіф Показати IP 20 Травня 2014 23:22
І не лише в Луцьку таке неподобство. Порошенко своїми агітками обклеїв всю область.
Лямур Показати IP 21 Травня 2014 10:45
Це перше, що чекає нас в майбутньому!!Повний срач!І це у всіх галузях!!
Олег Показати IP 22 Травня 2014 18:39
зараз на закон мало хто дивиться( А від пороша взагалі дурдом у нас на волині(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus