USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині дослідять пам’ятку архітектури

9 Жовтня 2022 06:43
Виконання попередніх робіт та комплексних наукових досліджень (архітектурно-археологічних обмірів) запланували щодо об’єкта культурної спадщини, пам’ятки архітектури та містобудування національного значення – церкви Святого Василія, що у Володимирі.

Про це інформує управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради, яке оголосило тендер на відповідні роботи. Торги тривають на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 17 жовтня.

Очікувана вартість досліджень – 300 тисяч гривень.

Для виконання архітектурно-археологічних обмірів мають залучити архітектора, інженера-проєктувальника, інженера-будівельника тощо.

Усі роботи мають закінчити до 31 грудня 2022 року.

Довідка

Василівська церква – самобутня пам’ятка волинської сакральної архітектури кінця ХІІ століття у Володимирі (у місцевості Василівщина на передмісті Заріччя).

Первісна будівля храму відрізнялася від нинішньої та являла собою суміш місцевої архітектурної традиції з елементами готики й романського стилю. Теперішній абрис – із початку ХХ століття.

Церква належить до зразків храмобудівної діяльності князя Романа Мстиславича. Її особливістю є те, що це єдиний у Волинській області давній храм-ротонда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus