USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині капітально відремонтують медзаклад

2 Вересня 2014 16:41
Післяпологові палати у Рожищенській районній лікарні не бачили капітального ремонту з часів відкриття медзакладу, а це більше 30 років. Вони ще радянського зразка, тож разюче контрастують із пологовими залами, які оновили бюджетним коштом у 2008 році, - розповідають медики закладу.

- Після того як ми відремонтували індивідуальні пологові зали, вагітні вже не їдуть народжувати в Луцьк. Стараються і наші медики – запозичують кращі світові методики і підвищують кваліфікацію, – розповів головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій. – Але після такого сучасного європейського обслуговування, мам із малюками доводилося переводити в палати зразка 1982 року. Оскільки нам вистачало коштів лише на їх косметичний ремонт.

Зі слів пана Редзія, у медичній установі вже замінили старі вікна на енергозберігаючі, встановили нові двері, проклали потужнішу електропроводку, перештукатурили стіни, облаштували сучасні санвузли. Замість старого дерев’яного настилу – підлогу покрили спеціальним лікарняним лінолеумом.

Зі слів медика, будівельники застосовують нові технології та використовують сучасні матеріали, які добре миються і дезінфікуються.

Водночас, палати коридорного типу перепланували в просторі одномісні з індивідуальними санітарними боксами. Наразі у відремонтованому відділенні встановлюють ванни у всіх післяпологових палатах. Таким чином, для породіль, 70 відсотків яких із сільської місцевості, вдасться створити сучасні комфортні умови, які не кожен має удома.

Тим часом, задля покращення медобслуговування новонароджених і їхніх матерів, будівельники модернізують не лише палати, а й реанімаційну, операційну, маніпуляційну, оглядову та лікарські кабінети. Завершують також євроремонт їдальні, коридору та холу. Загалом це понад 800 метрів квадратних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 2 Вересня 2014 21:22
Хай розкаже громаді як ВІН "загробив" а точніше вже списав новеньке авто, яке йому держава дала під ж--у.
до 123 Показати IP 2 Вересня 2014 22:34
Ти ще згадай як В.Редзій в інституті вчився, може там якісь в нього грішки були!!!
Максим Показати IP 2 Вересня 2014 23:15
Нарешті у лікарні - по людськи. А чого не написали що Мартиняк оплатив всю цю радість? Країна повинна знати своїх героїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus