USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькій районній лікарні закривають пологове відділення

22 Лютого 2023 17:35
У Луцькій районні лікарні, що в селі Липини, закривають пологове відділення. Його перепрофілюють у гінекологічне. Пологи не прийматимуть з середини березня.

Про це розповів у коментарі Суспільному керівник медзакладу Сергій Коновал.

Зі слів головного лікаря, рішення є остаточним, його причиною стала відсутність фінансування на 2023 рік.

«У нас не підписано на цей рік пакет по пологовій допомозі. Було рішення від органів місцевого самоврядування про те, що пологову допомогу для лікарні оплачувати не будуть. Своїми коштами ми теж оплачувати не можемо», – сказав він.

Сергій Коновал зазначив, що відповідно до Постанови КМУ № 1464, Національна служба здоров'я України не погодила цьогоріч для райлікарні безплатний пакет із надання допомоги при пологах через результати моніторингу.

Читати ще: Обласний перинатальний центр та пологовий будинок Луцька отримають дороговартісне обладнання

«НСЗУ робили вибірку по пологах за три місяці минулого року: липень, серпень, вересень. Для отримання пакета мало бути 38 пологів, у нас було 36. В інші місяці у нас виходило достатньо», – додав головний лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus