USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині хочуть перейменувати кілька населених пунктів. Перелік

27 Червня 2023 13:50
Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендує змінити в Україні понад 1,4 тис. назв сіл, селищ і міст.

Про це інформує пресслужба Нацкомісії.

«На виконання закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» Національна комісія зі стандартів державної мови створила робочу групу, до складу якої увійшли фахівці-філологи та історики вищої освіти з усіх регіонів України», – ідеться у повідомленні комісії.

Йдеться не тільки про заміну суто російських назв, а й про приведення у відповідність до українського правопису написання багатьох назв сіл, селищ і міст. Наприклад, якщо селу з назвою Пушкіне пропонують підібрати іншу назву, то село Ковальове пропонують називати за українськими нормами правопису: Ковалеве.

На Волині пропонують перейменувати такі населені пункти:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ги Показати IP 27 Червня 2023 14:45
Дебілам не зрозуміти що красний це гарний. Буде червона воля, ха-ха-ха!
Тур Показати IP 27 Червня 2023 15:44
Нарешті про важливі справи слуги почали думати
Ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Червня 2023 17:14
Головне, що всі при роботі. Міркується, що вже пора і до жовтня-місяця добратися. Комуняча назва.
Сердитий Юрко Показати IP 27 Червня 2023 19:33
Застав дурня молитися - лоба розіб'є. Приказка яскраво ілюструє бурхливу діяльність Національної комісії зі стандартів державної мови. Сапогове - село відоме з ХVI ст. (1570 рік). Красноволя (Ковельський р-н) 1583 рік і далі за списком. Якраз розквіт російської імперії на теренах Волині! Докладніше можна ознайомитися з історією сіл у книзі Шульгач Віктор Петрович "Ойконімія Волині". Етимологічний словник-довідник. - К.: "Кий", .-189 с. P.S. А я ще дивувався доморощеним депутатам, для яких прізвище Федоров асоціювалося лише з іменем Олексій, і аж ніяк не з Іваном-першодрукарем. Та як співала Алла "толи еще будет".
Волиняка Показати IP 28 Червня 2023 08:05
Ще скоро заставлять переіменувати пісню "Ой весна красна..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus