USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині хочуть повернути історичну назву селам, названим на честь енкаведистів. Яким саме

1 Липня 2023 07:42
На Волині спільно з головами, місцевими депутатами і громадськістю Поромівської, Рівненської та Устилузької громад ініціюють перейменування трьох населених пунктів, які названі в честь катів-енкаведистів (Головне управління прикордонних військ НКВС СРСР).

Про це повідомив у соцмережі на родний депутат від Волині Ігор Гузь.

Йдеться про наступні населені пункти:

– село Петрове (Поромівська ОТГ), перейменоване радянською владою у 1958 році на честь політрука-енкаведиста В. Петрова (історична назва Цуцнів);

– село Старовойтове (Рівненська ОТГ), перейменоване у 1968 році на честь енкаведиста П. Старовойтова (історична назва Вовчий Перевіз);

– село Пархоменкове (Устилузька ОТГ), перейменоване у 1958 році на честь енкаведиста І.Пархоменка (історична назва Видранка).

«Не дамо совєтській чумі затьмарити українську ідентичність та власну історичну топоніміку», – додає нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Для гузя. Показати IP 1 Липня 2023 08:37
Що, депутатам не має чин зайнятися,як під час війни в Україні переіменовували назви сіл, вулицьі т.д........ Думаю на передку з них більше толку було б. Нафіг скільки депутатів в Україні, рахую, що ці депутати і довели Україну до війни. Розпустити верховну раду!!!
Макс Показати IP 1 Липня 2023 13:08
Цю люди ніколи не були *катами*, а загинули в боротьбі з нацистами.
До йол…опа Макса Показати IP 1 Липня 2023 16:02
Лікуй голову йолоп ,якщо вона здатна на лікуварня
Волиняка Показати IP 1 Липня 2023 16:40
Ну перейменуємо. Ну нехай.... Але б краще той Гузь не давав би спокою волинським митникам-хабарникам, лісокрадам, бурштинокопачам.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Липня 2023 17:06
Пропоную членам "комісії" розпочати перейменовувати діток. Іваном та Петром в Росії називають. Ганьба!!! Мають бути Яном та Пьотром.
Я до Ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Липня 2023 21:02
Людям від того краще жити не стане, тільки почнеться бумажна бюрократія, по документах ...........!
Просто до Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Липня 2023 10:13
Ти недо розвину те, до чого тут Ян і Пьотр? Переймнуванням займаються ті кому реальних ідей бракує. Був б я мешканцем тих населених пунктів, я не хотів щоб змінювали на такі жахливі назви.
Волинянин Показати IP 2 Липня 2023 19:01
Старовойтове то дійсно Вовчий Перевіз... Там скільки вовків митників і ще різного всякого , яке кормиться біля тої кормушки... Краще не придумаєш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus