USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть розібрати одну з небезпечних «гір»

27 Грудня 2014 13:27
Терикон біля шахти № 6 просить розібрати Грибовицький сільський голова. Ці штучні насипи мають небезпечні хімічні елементи, які розмиваються дощовою водою й забруднюють довкілля.

Про це йшлося під час робочої зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з окремими головами районних та сільських рад щодо виконання планових показників бюджету 26-го грудня.

«У нас була шахта № 6, від неї лишився терикон, потрібна його рекультивація, ми б мали будматеріал на дороги, були б робочі місця для людей. Приїжджали раніше люди з Донецька й казали, що могли б його розібрати, але є перепони, більше не приїжджають», – звернувся до губернатора Грибовицький сільський голова Олександр Шевчук.

Раніше приватне підприємство просило дозволу «взятися» за Нововолинські терикони, тоді й наголошували на їхній небезпеці. «Ці терикони від шахт уміщують усю таблицю Менделєєва, зокрема, там є сірка, і дуже погано, що дощова вода усе це несе в ґрунт. Раніше ми працювали на Донбасі, але самі розумієте, яка там ситуація», – розповів для Інформаційного агентства «Волинські Новини» технічний директор проекту Василь Петришин.

Нагадаємо, підприємство, «Екоенергоресурси» яке хоче зайнятися відвалами, зареєстроване у Львові. Нагадаємо, технічний директор проекту, представник фірми ТзОВ «Екоенергоресурси» Василь Петришину вересні запевняв, що є документи про створення філії у Нововолинську, що дозволить податкам осідати в місцеві бюджети. Однак депутати Волиньради не дозволили немісцевій фірмі працювати в області.

Вислухавши звернення, губернатор попросив сільського голову звернутися до нього з письмовим листом і дав доручення своїм підлеглим, аби вони почали шукати бізнесменів, які б розрівняли небезпечну гору біля закинутої шахти № 6.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
месник Показати IP 27 Грудня 2014 14:57
А мене враження що, Гунчик на тому місці 10 років тому загубив запонку)))) тепер шукають)
Меснику Показати IP 28 Грудня 2014 00:53
Гунчик загубив запонки а ти розум культуру доброту і ще багато людського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus