USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині хочуть створити базу інтелектуального потенціалу

4 Лютого 2015 17:59
Громадські активісти пропонують створити незвичну базу даних - інтелектуального потенціалу Волині. Їхня ідея знайшла підтримку.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при облдержадміністрації з питань розвитку суспільно-політичних процесів та громадянського суспільства сьогодні, 4-го лютого, в приміщенні обласної ради.

Про ініціативу сформувати базу інтелектуального потенціалу Волині розповіла член громадської ради Богдана Стельмах.

«Створити таку базу запропонувала представник Волинського інституту права Ірина Гайдучик. Я пропоную її підтримати й винести це питання на розгляд засідання громадської ради, аби знайти механізм створення такої бази», - пояснила Богдана Стельмах.

Профільна комісія громадської ради вирішила підтримати ініціативу створення бази інтелектуального потенціалу Волині.

Нагадаємо, нещодавно, під час засідання керівного комітету з розробки Стратегії регіонального розвитку Волинської області до 2020 року, учасники зібрання говорили про потужний відтік інтелектуального ресурсу у Львів. Тоді наголосили, що через 5 років буде в ціні не товарне виробництво, а інтелектуальні ресурси.

Про це проблему говорили ще в 2013-му році: Україна - у першій двадцятці країн за кількістю мігрантів. Тоді народний депутат України Оксана Білозір повідомила, що основною загрозою легальної та нелегальної міграції є колосальні втрати інтелектуального потенціалу нації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
тиць параню Показати IP 4 Лютого 2015 18:54
І де та база може себе прикласти в Луцьку? Щн одна громадська організація за бюджетні гроші. Робочі місця для інтелектуалів створюйте і не тільки Львів, а й Варшава буде вся в Луцьку.
варшавка до тиць параню Показати IP 4 Лютого 2015 19:34
На ринку:-)
Ха -ха до тиць параню Показати IP 4 Лютого 2015 23:52
"потужний відтік інтелектуального ресурсу у Львів". - єрунда , ні один ДАІшник на заробітки до Львова не поїхав.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 19:46
Вулиці підмітати.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 19:55
Створюють нові місця на бюджетні кошти для чиновників та їх родичів,які підлягають скороченню найближчим часом.А для простих робітників,молодих спеціалістів,щойно закінчивших університет,краще відправити на біржу праці,а звідти в АТО.2 в 1.Боротьба з безробіттям чи ,,працевлаштування,,за рахунок мобілізації.Куди не глянь-одні ітелектуали,а люди кожного дня десятками гинуть.Кров людська не водиця.Хто за це подумає?
Хлоп Показати IP 4 Лютого 2015 21:32
Макулатуру краще б збирали...
Богдана Стельмах Показати IP 4 Лютого 2015 22:14
Це запропонувала пані Наталя Олянська... Але це на рівні пропозиції і поки не обговорювалося. Коли питання буде обговорене на засіданні комісії, тоді можна буде предметніше про це говорити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus