USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині критично бракує швидких

1 Травня 2020 19:51
На Волині критично не вистачає автомобілів швидкої допомоги. Натомість куди пішли кошти, виділені на ці потреби, ніхто не знає.

Про це йшлося 29 квітня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», де обговорювали ситуацію із коронавірусом на Волині.

Як повідомив народний депутат від Луцька Ігор Палиця, на Волинь було виділено понад 40 мільйонів гривень для купівлі спецтранспорту.

«Ми збиралися купити 35-38 нових автомобілів. Всі ці гроші після секвестру бюджету були зняті з обласного бюджету і забрані в республіканський бюджет, – зазначив депутат. – Всього 950 мільйонів з цієї програми. Куди ці гроші підуть – ми не знаємо».

При цьому, Ігор Палиця наголосив, що автопарк екстреної медичної допомоги дуже старий, тому його треба оперативно оновлювати. Надто у період пандемії коронавірусу в усьому світі.

«Держава, бачачи, що місцеві й обласні бюджети з цим борються, забирає ці гроші. Хоча спростіть умови тендеру – і ми могли би за місяць закупити ці автомобілі. Ні, вони хочуть ці гроші кудись, як і все, що вони роблять, вкрасти тихенько і розкласти по кишенях. Тому я переконаний, що з цим всім будуть розбиратися», – висловився Ігор Палиця.

Читати ще: Невидимий фронт: робочі будні швидкої допомоги на Волині

Як уточнив директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль, минулоріч на придбання автомобілів було виділено 43 мільйони 815 тисяч гривень.

«Але наразі вони тихенько пропали. Ми щодня можемо виставити тільки 65 бригад із 72 просто через відсутність нормальних автомобілів. Проблема гостро стоїть. Нам треба до десятка автомобілів уже, – наголошує керівник установи. – Під загрозою – зменшення кількості бригад, а це призводить до затримки виїздів на виклики. Щодня у нас від 10 до 25 затримок по виїздах на виклики. Прошу обласну раду і депутатів Верховної Ради допомогти у вирішенні цього питання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луцьк Показати IP 1 Травня 2020 22:38
Дивуюсь, як ще не написали, що гроші вкрав Ващенюк...
Тато Васі Показати IP 2 Травня 2020 07:20
А що Ващенюк то велике добро? Г**ноїд який спригнув коли запахло смаженим. Це ч*о явно не біле і пухнасте.
123 до Тато Васі Показати IP 2 Травня 2020 13:42
Ну да... там багато кому довелося "спригнути"... Скоро привезуть "заморського" дохтора - буде вас тут лікувати)))
я Показати IP 2 Травня 2020 07:44
так надо было не ушами хлопать, а покупать, когда деньги были..
Народна прокуратура Показати IP 2 Травня 2020 11:49
Зате новій поліції вже двічі автопарк обновили, який вони порозбивали, гелікоатерів, катерів накупили, а в минулому році, пригадую, ще й літаки купували. Для чого? Щоб з голлівудським розмахом затримувати на мосту в Києві якогось нещасного з мисливським карабіном, у якого дах поїхав? Зверність увагу, на задньому склі поліцейським автомобілів наклеєно напис про те, як вони протидіють коронавірусу. Це ж не безкоштовно робилось: якасаь фірма виграла тендер, виготовила ці літери, здійснила їх наклеювання і дуже сумніваюсь, що робилось це за копійки. А головне, що це один з прикладів безсовсно безглуздого витрачання бюджетних коштів на пустий, нікому не потрібний піар
я Показати IP 4 Травня 2020 17:14
поки не зрозуміє влада і ми, що потрібно на медиків і медицину виділяти кошти нормальні, доти будемо на розтяжці...ходити по лезу- між життям і смертю....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus