USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Вдосконаленню немає меж: на базі волинської «екстренки» відкрили навчально-тренувальний відділ

7 Липня 2022 16:07
На базі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відкрили сучасний навчальний зал для вдосконалення навичок медпрацівників.

Про це 7 липня повідомили у Волинській обласній раді.

Участь у відкритті взяли голова обласної ради Григорій Недопад, начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко та його заступниця Мирослава Якимчук, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління охорони здоров’я ОВА Юрій Легкодух та працівники екстренки.

Керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль нагадав, що рівно рік тому установа завершила оновлення автопарку, отримавши 18 нових машин для відділень і пунктів у різних куточках області, а відтак усі 72 бригади забезпечено новими каретами швидкої допомоги.

Читати ще: Волинь отримала ще 12 новеньких швидких. Куди вони поїдуть

«У наші далекосяжні плани розвитку та покращення матеріальної бази втрутилася війна, але ми не полишаємо зусиль. Слава Збройним силам, які боронять нашу землю, демонструючи неабияку мужність. Ми ж у свою чергу маємо якнайкраще робити своє – швидко приїхати та врятувати людське життя, тому зобов’язані постійно вдосконалюватись та вчитись. Для цього ми і відкрили навчально-тренувальний відділ», – наголосив він.
Володимир Шмаль також розповів, що нове приміщення дасть можливість проводити симуляційні тренінги та навчання не лише для великих груп медичних працівників виїзних бригад екстренки, а й для медиків з інших закладів охорони здоров’я області.
«Крім того тут матимуть змогу навчатися працівники інших невідкладних служб, галузей освіти, культури та професій, які потребують знань та умінь з надання домедичної допомоги», – каже він.

Читати ще: «Рятуємо життя і кайфуємо від цього»: як на Волині працюють бригади швидкої допомоги

Голова обласної ради Григорій Недопад привітав працівників екстренки із цією знаковою подією.

«Це – подія для усієї медичної спільноти, адже означає прорив у невідкладній допомозі. Дякую керівництву центру, що зуміли віднайти кошти, відремонтувати та обладнати приміщення навчального центру усім необхідним новітнім обладнанням. Висловлюю вдячність також Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», за сприяння якого було частково закуплене медичне приладдя для цього залу. Важливим є й те, що на базі нашого Волинського медінституту з нового навчального року буде запроваджено спеціальність парамедика, яка вкрай необхідна сьогодні», – підкреслив він.
Варто зазначити, що тренери навчального-тренувального відділу пройшли сертифіковані курси від Європейської ради реанімації, Американської асоціації травми, Литовської асоціації парамедиків, а також транзиторну програму за напрямком «Екстрена медична допомога».

З початком воєнних дій у 2022 році тут було проведено навчання для понад 5,5 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus