USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині може з’явитися «другий «Кроноспан»

7 Березня 2014 09:12
На 2,5 гектарах землі в Нововолинську, яку минулого року продали "Хан-Електробау Україна", ймовірно буде розміщене виробництво біоетанолу, - повідомляє "Нововолинськ діловий".

Це така суміш етанолу (знаного у народі як "технічний спирт"), яку використовують для домішок у пальне. Такі альтернативні види палива стають дедалі популярнішими закордоном, а тому варто розраховувати на те, що продукція цілеспрямовано виготовлятиметься на експорт до країн Євросоюзу.

Звісно ж, нововолинців насамперед зацікавило як же той біоетанол вироблятимуть. А утворюється він у процесі переробки рослинної сировини. Враховуючи особливості Волині, у нас швидше за все для таких цілей будуть використовувати кукурудзу.

Мешканці стурбовані і побоюються, що в місті з’явиться другий "Кроноспан" (деревообробний завод), тобто підприємство зі шкідливими викидами в атмосферу від процесу виробництва. От тільки до запаху клею і формальдегідних опадів може додатися "аромат" спирту, кажуть нововолинці.

До речі, біопальне коштує дорожче, і, згідно з даними учених (наприклад, дослідження лауреата Нобелівської премії з хімії Пауля Крутцена) забруднює атмосферу значно більше, аніж звичайне. Єдина перевага – відновлювальне джерело енергії. Адже запаси нафти вичерпні, а посіви ріпаку та кукурудзи можна поновлювати постійно.

Держкомзем Волині повідомив, що важливу роль для економіки області відіграють саме інвестиції в галузь виготовлення біоетанолу із зернових. Було також визначено іще 8 об’єктів загальною площею 130 гектарів, на яких свої потужності можуть розмістити аналогічні підприємства.

Керівництво "Хан-Електробау Україна" таку інформацію наразі не коментує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 7 Березня 2014 09:56
"...на експорт до країн Євросоюзу"!!!!!! Давайте, ще більше забруднюйте Україну! Ми потрібні Європі тільки для викачки природних ресурсів, люди, розуйте очі щодо тої Європи!!!!!!! Вони будуть на пальному їздити, а ми маємо повимирати після того виробництва! Чого не будують в себе шкідливі заводи, якщо їм так пальне треба?
Лісник до Лучанин Показати IP 7 Березня 2014 10:57
А Ви, шановиний, думали що Європа після революції сюди привезе високотехнологічні виробництва. Радійте, що ще небезпечні відходи поки не везуть на зберігання. От лишень хвилююсь щоб ліс до кінця не вирубали на ДСП для європи.
Че Показати IP 7 Березня 2014 10:42
"Аромат" спирту - не небезпечно. На запах бражки можуть росіяни підтянутися...
боді Показати IP 7 Березня 2014 10:47
непереймайтесь п Пододворний для Вас ми зробим знижку як і для інших ВІП кліентів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus