USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині музична школа отримала сучасний «ударник»

10 Лютого 2017 10:32
Завдяки підтримці небайдужих людей учні Любешівської дитячої музичної школи можуть грати на новому інструменті. Сучасну ударну установку для юних музикантів придбали на умовах співфінансування із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

«У Любешівській дитячій музичній школі навчається 155 учнів. Крім райцентру, юні таланти мають змогу навчатися у Залізниці та Седлищі. Дітки опановують гру на багатьох інструментах, вивчають музичну грамоту. Усі наші учні – здібні й талановиті, інакше не діставалися б на заняття за 35 кілометрів із найвіддаленіших сіл – Бихової, Великої Глуші, Щитиня», – каже директор ДМШ Юрій Будько.

Музична школа в Любешові відчинила двері першим учням у 1998 році. Відтоді у великий світ музики випустила не одне покоління талановитих хлопців і дівчат. Вихованці Любешівської ДМШ постійно беруть участь та посідають перші місця у різноманітних обласних конкурсах і концертах.

Із кожним роком кількість учнів, які відвідують школу, збільшується. Відповідно, музичних інструментів для всіх охочих стало не вистачати. До того ж, із часом інструменти зношуються та виходять із ладу. Найгостріше у школі потребували нової ударної установки. Батьківський комітет і педагоги вирішили звернутися по підтримку в любешівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ініціативна група написала й подала на розгляд проект, що передбачає придбання ударної установки.

За короткий проміжок часу дітки змогли випробувати новенький «ударник». Викладач ударних інструментів Олександр Матюк каже: сидячи за новою установкою, учні почуваються маленькими зірками. Колектив задоволений, що співпраця із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» приносить гарні плоди, тому на досягнутому зупинятись не збираються.

Щоб дітки могли якісно навчатися, їм потрібні нові інструменти. Ксилофонам, на яких грають учні, вже понад 25 років. А в класах, де дітки вивчають сольфеджіо і музичну літературу, нема парт – юні музиканти сидять на лавках. Тому ініціативна група готує для розгляду нові проекти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не байдужий Показати IP 10 Лютого 2017 13:57
Щось стійка тарілки на фото новою не виглядає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus