USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дві сільські школи на Волині отримали принтери завдяки Фонду Ігоря Палиці

26 Жовтня 2017 18:22
Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Українському об'єднанню патріотів - УКРОП Бережанківська загальноосвітня школа I-II ступеня та Михлинська загальноосвітня школа I-II ступеня Горохівського району отримали нові сучасні принтери, які також мають функцію ксерокса та сканера.

Презентація результатів проекту громад села Бережанка та Михлин відбулася 24 жовтня.

Відтепер вихованці обох шкіл матимуть змогу роздрукувати цікавий та потрібний матеріал з мережі інтернет. Наявність принтера значно покращить процес підготовки учнів та вчителів до уроків та ЗНО. Також наявність принтера дасть змогу учням глибше вивчати шкільний матеріал, який можна буде роздрукувати на принтері. Окрім того, використання принтера підвищить не лише ефективність навчального процесу, але й ефективність педагогів.

У Бережанківській загальноосвітній школі навчається 44 учні 1-9 класів та працює 12 педагогічних працівників. Неодноразово учні школи ставали переможцями районних олімпіад та призерами обласних змагань. Окрім того, учні школи мають хороші спортивні досягнення – шкільна футбольна команда зайняла перше місце серед шкіл II ступеня. Також педагоги навчального закладу були переможцями фахових змагань.
Відтак, у Бережанківській школі презентували результати проекту «Удосконалення навчально-виховного процесу через модернізацію техніки», реалізованого завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

За словами директора школи Тетяни Міндюк, у сільських школах потрібно зробити такі ж умови навчання, як у столичних навчальних закладах.
«Зі стін нашої школи виходили лікарі, вчителі та відмінні фахівці своєї справи. Я вважаю, що діти з сільських шкіл повинні мати такі ж умови навчання, як і столичні школи, для цього нам необхідна оргтехніка. Ми жодного разу не зверталися за допомогою до благодійних організацій, але вирішили звернутися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», написавши проект спільно з керівником ініціативної групи Надією Лаврентьєвою», - зазначила Тетяна Міндюк та від імені усіх учнів, педагогічного колективу та батьків вона щиро подякувала Фонду Ігоря Палиці та побажала успіхів у всіх починаннях.

Своєю чергою, голова ініціативної групи Надія Лаврентьєва розповіла, що мета цього проекту - покращення умов навчання для вчителів та учнів, адже раніше у школі не мали змоги роздрукувати певну інформацію та навіть зробити ксерокопію, тому виникла ідея написати проект на придбання принтера.
Насамкінець представниця партії УКРОП у Горохівському районі Людмила Марадевич привітала усіх з закінченням проекту. З її слів, Ігор Палиця завжди підтримує ініціативні громади, які хочуть покращити життя своїх односельців. Вона висловила сподівання, що цей проект буде не останнім, і в майбутньому будуть реалізовуватися проекти, які принесуть користь громаді.
Втім, не лише у Бережанківській школі реалізували проект, також результати проекту «Крокуємо у майбутнє» представили у Михлинській загальноосвітній школі I-II ступеня.
На сьогоднішній день у Михлинській школі навчається 35 учнів з сіл Михлин та Загаї. Також у школі працює 12 педагогів. Учні школи є призерами районних та обласних конкурсів і олімпіад.
Як розповіла директор школи Валентина Блаватна, навчальний заклад потребував принтер, адже це значно полегшить роботу вчителів, а з допомогою роздрукованих матеріалів учні краще засвоюватимуть матеріал.
Своєю чергою, представниця УКРОПу у Горохівському районі Людмила Марадевич зауважила, що цей проект вже третій, який реалізується у Михлині за допомогою Фонду Ігоря Палиці: перший проект – це встановлення дитячого майданчика біля дитячого садка, також у Фонді виділяли безкоштовну путівку в міжнародний оздоровчий центр «Артек-Буковель» для найкращого учня школи, окрім того, в процесі реалізації знаходиться ще один проект – облаштування дитячого майданчика на стадіоні.
Також на презентацію проекту завітала сільський голова села Михлин Мар’яна Білецька. Вона привітала всіх зі створенням ініціативної групи, а також зауважила, що село буде розвиватися в сотні разів краще, якщо в ньому буде багато ініціативних людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Доброзичливець Показати IP 26 Жовтня 2017 19:36
Сигналізацію поставили? А то не дай бог...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus