USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«На Волині – не люди, а ангели»: 84-річна бабуся з Донецька оселилася в Луцьку

4 Грудня 2023 08:09
Ольга Стайкова виїхала з Донецька у 2017 році. Оселилася в Луцьку, доглядала хвору доньку. А коли єдиної рідної людини не стало, почала шукати близьких серед перехожих. Фактично самотня бабуся знайшла в Луцьку цілу родину.

Покидаючи Донецьк, жінка намагалася вивезти все нажите, зокрема й кімнатні рослини. Помістила речі в 98 ящиків. У кожному з них на кордоні в російському Бєлгороді перерили все, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Народилася Ольга Стайкова на Чернігівщині, в селищі Ріпки, що під Білоруссю.

«У Донецьку мене ніхто не звав ні Ольга Олексіївна, ні Оля – бендерка. «Що, бендерка, ідеш котів кормити?» – пригадує жінка.

Її дитинство було бідним і вкрай складним, припало на Голодомор. За 100 грамів зерна, каже пенсіонерка, людей саджали за ґрати на 10 років.

«Були такі шаровари на резиночках. І ми колоски збирали і в штанята запихали, щоб потім додому прийти, пом’яти і мати спекла якогось млинця», – говорить Ольга Стайкова.
Читати ще: «Як згадаю – волосся дибки»: 92-річна переселенка у Луцьку розповіла, як пережила Голодомор і втратила дім

У 1960 році вона вийшла заміж за військового і виїхала на Волинь. Згодом народила доньку Галину, яка вивчившись на лікаря, виїхала в Донецьк. Потім донька забрала до себе матір. Галина померла в червні 2023 року.

84-річна Ольга Стайкова мешкає в Луцьку в квартирі, яку після евакуації з Донецька їй придбала донька. Щотижня до самотньої жінки приходить соцпрацівник. Також пенсіонерці допомагають сусіди та небайдужі люди. Сам на сам із бідою, каже бабуся, її не лишили.

«На Волині – це не люди, це якісь ангели», – наголошує Ольга Стайкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus