USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині не знають, як транспортувати ургентних хворих

14 Листопада 2014 12:04
Роботу Центру екстреної медицини і катастроф депутати облради визнають незадовільною, оскільки на роботу Центру є чимало скарг.

Про це стало відомо під час засідання комісії облради з питань охорони здоров’я сьогодні, 14 листопада.

Головний лікар центру Олег Куц розповів, що ургентних спеціалістів до районних лікарень перевозять не завжди силами Центру, а й силами стаціонару. Зазвичай, як перевозити цих спеціалістів, вирішують головні лікарі – чи силами стаціонару, чи невідкладними. У працівників Центру є вже й одне судове рішення – в одному з випадків перевезення Центром визнане незаконним.

Нагадаємо, на Волині реформували «швидку». Та створення Центру, кажуть депутати, створили силу-силенну проблем і мінімум позитиву. Оскільки в районах і надалі якість надання послуг Центру - незадовільна.

Є чимало питань і про перевезення ургентних хворих. Були випадки, коли хворих перевозили за 80 кілометрів, в той час, коли рівнозначна лікарня була за 10 кілометрів, хоч і в сусідньому районі. Крім того, часто були випадки, коли «екстрені» привозили хворих з кровотечами, з травмами навіть з незафіксованими венами. Тож, якість надання такої екстреної допомоги – під питанням.

Часом пацієнтів привозять без супровідних листків: «Привезли під двері – й покинули», - кажуть депутати. А самі фельдшери не підкоряються лікарям районних лікарень, вимагають «гарантії», що вони довезуть хворих до закладу іншого рівня.

«Наробили ми всі. З однієї лікарні зробили три, ті самі швидкі залишилися. Є дві бригади і жодного контролю не ведуть. Немає диспетчера, фельдшера. Ми вам привезли – покинули. Поки не буде цілодобового контролю – буде бардак», - додав депутат облради Михайло Корінчук.

Депутати зауважили, що диспетчери служби мають співпрацювати з приймальним відділенням. «Кожен хоче бути царем і ніхто не хоче йти на компроміс», - кажуть депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Волинянин Показати IP 14 Листопада 2014 12:50
Головні лікарі міських та районних лікарень хочуть далі керувати екстреною медичною допомогою. Їздити куди хочуть та возити кого і що хочуть. Увірвалось! Комунальний заклад "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" створений в 2013 році на базі Луцької міської станції швидкої медичної допомоги -працює та надає послуги з екстреної медичної допомоги на території Волинської області.
Виборець Ратнівщини Показати IP 14 Листопада 2014 13:14
Припинити возіння депутатських ср..к машинами швидких, швидкі повинні надавати швидку допомогу а не виконувати повноваження передбачені для таксі. А депутати , які не є лікарями а особливо головними" хай поспілкуються з працівниками і з"ясують всі проблеми які створюють ці самі"царьки" в особі головних лікарів районних лікарень і які за людей не рахують нас, своїх колишніх працівників. не зрозуміло ще чому на цю " співпрацю" не звернули голови РДА . районні царьки втратили безплатне таксі для перевозки будь чого і будь кого. а ми є також спеціалісти як і в лікарні працівники. Припиняйте нас принижувати і переселяти куди вам заманеться, бо вибори не за горами....
Колега Показати IP 14 Листопада 2014 13:32
шановні колеги журналісти. перш чим коментувати та робити висновки прочитайте закон про екстенну медицину , ви ж не депутати які чують землі під собою, "... швидка не має право перевозити ургентних хворих" і крапка. Рішення депутатів не правомірне і шкода що ви ідучи на цю зустріч не прояснили ситуацію. уже по всій Україні розглядаються справи в судах щодо цього питання....
Колезі до Колега Показати IP 14 Листопада 2014 14:07
Головний лікар центру Олег Куц розповів, що ургентних спеціалістів до районних лікарень перевозять не завжди силами Центру, а й силами стаціонару. Зазвичай, як перевозити цих спеціалістів, вирішують головні лікарі – чи силами стаціонару, чи невідкладними. У працівників Центру є вже й одне судове рішення – в одному з випадків перевезення Центром визнане незаконним. - ось цей абзац якнайліпше демонструє незнання законів про екстрену медицину саме тих, хто є її представником. А закидати журналісту, що він робить висновки, щонайменше, некоректно. Адже жодного такого чи "не такого" висновку у публікації немає, винятково констатація факту: зверху не знають, що роблять знизу, а знизу не знають, що хочуть зверху.
Doc до Колезі Показати IP 14 Листопада 2014 18:35
Факт - це коли є підтвердження , а не просто слова. ... У працівників Центру є вже й одне судове рішення – в одному з випадків перевезення Центром визнане незаконним. - ось цей абзац якнайліпше демонструє незнання законів про екстрену медицину саме тих, хто є її представником..,,, Незрозуміле формулювання- швидка подала в суд на незаконне рішення депутатів, виграла його і швидка не знає законів ? Чи їх депутати не знають? Може не хочуть? А нашо - вони ДЕПУТАТИ,,,
Колега Показати IP 14 Листопада 2014 15:10
"створення Центру, кажуть депутати, створили силу-силенну проблем і мінімум позитиву". Респект і уважуха депутатам. Все таки позитив є. Це вже щось. За такий короткий час не можна зробити принцесуз попелюшки, яку в районах мали за ніщо. А проблеми є і завжди будуть. Головне вирішувати їх треба правильно, а не як-небудь.
Працівник Показати IP 14 Листопада 2014 15:39
да в цій статті зробили коновалів зі швидкої "привезли" кинули" перевезли не туди а скільки раз в районній лікарні нема кому хворого передати то на картоплі то немає з ким уже розмовляти. А скільки жіттів врятовано . Дякуєм головним лікарям та автору статті
ЮРІЙ Показати IP 14 Листопада 2014 17:52
ШАНОВНІ" ДЕПУТАТИ" А ВИ В ЛЮДЕЙ СПИТАЛИ ЧИ НІ -ПОКРАЩИЛОСЬ ЧИ НІ ? ВАС БЕРЕ ЗА ЖИВЕ ЩО БРИГАДИ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ ПЕРЕСТАЛИ БІГАТИ У ГОЛОВНИХ ЛІКАРІВ ЦРЛ НА ПОБІГЕНЬКАХ-ВОЗИТИ КАРТОПЛЮ,ЦЕГЛУ. ЛІКАРІВ НА НАРАДИ ДО ЛУЦЬКА А СТАЛИ НАРЕШТІ ОБСЛУГОВУВАТИ ВИКЛИКИ . ТАК СКАЖУ ВАМ - ЦЕ ЇХНЯ РОБОТА. І НЕ ВАМ СУДИТИ А ПРОСТИМ ЛЮДЯМ( В КОМІСІЇ ЛЮДИ ЯКІ НЕ ЗАЦІКАВЛЕННІ В ЦІЙ РЕФОРМІ) А НА ТАКИХ ГОРЕ-ДЕПУТАТІВ ЩЕ ЗНАЙДУТЬСЯ МУСОРНІ КОНТЕЙНЕРИ
Той хто в курсі Показати IP 14 Листопада 2014 18:01
"Були випадки, коли хворих перевозили за 80 кілометрів, в той час, коли рівнозначна лікарня була за 10 кілометрів". Якщо везли за 80км, а не в ту лікарню, яка за 10км - значить лікарні не рівнозначні. Час коли хворого везуть лише в свою лікарню минув з часу утворення Центру екстреної допомоги. За 80-120км везуть хворих або в тубдиспансер, або в обласну дитячу лікарню, або в Луцьку міську лікарню, тобто в ту лікарню де важкохворому буде надана допомога, яку не можуть надати в "рівнозначній" лікарні в Шацьку, Старій Вижві, Турійську, Любешові тощо. Це погано?
Doc до Той хто в курсі Показати IP 14 Листопада 2014 18:25
ТАК ---хай вмре де ближче.
ФЕЛЬДШЕР Показати IP 14 Листопада 2014 18:06
Такої нісенітниці я не читав( маю на увазі статтю) дуже давно. Це ж треба догадатись " депутатам " примушувати бригаду екстреної допомоги не ї хати вчасно на ДТП чи інфаркт а везти сраку жінки головного лікаря на каву до подруги чи хірурга -"депутата"(йому можна) додому з іменин колеги(повірте вони для причини перевезення знайдуть в відділенні хворого якому стало погано) І ще- шановні наші пацієнти кому не тяжко-підтримайте нас на цій сторінці
Doc Показати IP 14 Листопада 2014 18:20
Можливо варто прокуратурі втрутитись у ситуацію? Якщо є дійсно розбіжності з законодавством? КОЛЕЗІ--- Зазвичай, як перевозити цих спеціалістів, вирішують головні лікарі – чи силами стаціонару, чи невідкладними.----Головний лікар ЦРЛ має вирішувати чи швидкою везти?Цеж зовсім інша установа!!! Тоді головний лікар ЕМД хай розподіляє бюджет ЦРЛ. А взагалі обуренню немае меж. Швидкі за 1 000 000грн ( не мало нулів?) мають возити хворих, а не працівників ЦРЛ по хатах. Не вміють організувати СВОЮ РОБОТУ--- той валять все на Куца. В статті не наведено жодного аргумента, жодного факта. А цікаво- поступає хворий в комі, з кровотечею- чи дочекається він УРГЕНТНОГО спеціаліста? І якій він до біса ургентний коли чекати його пів-години? А якщо швидка на виклику --- ????? А я знаю , що робити---- МОЛИТИСЬ.!!! Щось не зовсім зрозуміло- то ДЕПУТАТИ - це ГОЛОВНІ ЛІКАРІ ЦРЛ? Тоді все зрозуміло...
А самі фельдшери не Показати IP 14 Листопада 2014 18:24
Остап Бендер нанимает Зицпредседателя Фунта в свою контору «Рога и копыта», сообразив, что тот будет обслуживал многочисленные его потребности. Обязанность Фунта — вместо подлинного махинатора попасть под суд и в тюрьму.
до Юрія Показати IP 14 Листопада 2014 19:21
Депутати праві..Яника реформа не для України .Головні лікарі на місцях повинні керувати "швидкою" .Шановний Юрій може й вам покращилося але не простому українцю. Слава Україні.
Анонім до до Юрія Показати IP 14 Листопада 2014 20:29
Амінь. Тож треба так хитро все в одну купу звалити. Але ці ж депутати і голосували за Яникову реформу.
Патріот до до Юрія Показати IP 14 Листопада 2014 20:46
А ти не депутат часом? Це не Яника реформа, а європейська. А чим простому Українцю стало гірше? Тим , що не возять картоплю, дрова,не їздять на рибалку та гриби, чи тим що бензин не треба шукати, щоб завезли в Луцьк, або туди, де дійсно можуть допомогти( про це , до речі і в статті йдеться).Чи тим, що не хочуть їздити по ДЄЛАМ гол. лікарів лікарень, а хочуть їздити до хворих, Ти, чоловіче, УКРАЇНУ слав не тільки на словах, а й на ділі. Куц получить догану за те що не хоче возити Царьків не до хворих, а з лікарні - ДОДОМУ. А ВОНИ НАКАЗУЮТЬ!!! І це в той час, коли йде війна !!! Вони зад не піднімуть, щоб пройтись. Звісно краще на такій машині. А на людей, хворих - плювати. Якщо ти за таких - то ти не просто" рєдіска" - ти ВОРОГ. СЛАВА НАЦІЇ - СМЕРТЬ ВОРОГАМ !!!
ЮРІЙ до до Юрія Показати IP 14 Листопада 2014 21:03
Таке відчуття,що ви і є тим депутатом чи головним лікарем якому так болить про простого українця.Зрозумійте що цих депутатів-лікарів геть не цікавила доля цих українців, а їх цікавило чим свої дупи і гривні, здерті з того простого українця , відвезти додому після ургенції
арсен Показати IP 14 Листопада 2014 20:33
«Наробили ми всі. З однієї лікарні зробили три, ті самі швидкі залишилися. Є дві бригади і жодного контролю не ведуть. Немає диспетчера, фельдшера. Ми вам привезли – покинули. Поки не буде цілодобового контролю – буде бардак», - додав депутат облради Михайло Корінчук. Якийсь словесний пронос
Правдолюб до арсен Показати IP 14 Листопада 2014 21:06
Що в голові - те й на язику
до п.Михайла депутат до арсен Показати IP 15 Листопада 2014 17:51
а де був ваш розум коли ви голосували за реформу в облраді тоді ви при янику такі сміливі не були а зараз і голос прорізався. а ви питали у нас в яких ум овах ми працювали і що возили а не кого а зараз нас душать бо не слухаємось головни х зато ми допомагаємо людям які нам щиро дякують.
V Показати IP 14 Листопада 2014 21:41
Тут все просто головні лікарі нехочуть втачати влади і коштів,а ті які є депутатами представляють тільки власні інтереси та інтереси власного бізнесу .."БАНДУ ГЕТЬ"
ВК Показати IP 14 Листопада 2014 22:30
Скажіть будь-ласка кого"Привезли під двері й покинули" під приймальним відділенням, де факт?А те що чергові лікарі йдуть годинами на приймальне відділення до ургентного хворого цього ніхто не бачить,Те що автомобілі ЕМД годинами простоюють під дверима ургентного спеціаліста поки він наварить супу,замість того щоб надавати невідкладну допомогу населенню це теж нікого нецікавить.Отака наша правда звикли тільки панувати ідумати тільки про власні п-пи.
ДОК1 до ВК Показати IP 11 Січня 2015 10:09
ЯКЩО І БУВ ВИПАДОК ЩО КИНУЛИ ПІД ДВЕРІ ДЕ ДАТА ГОДИНА ХВИЛИНА І фіо ХВОРОГО І Я ЗНАЮ ЩО ТОМУ ХТО ТАК ЗРОБИВ БУДЕ ......! АЛЕ І ФЕЛЬДШЕРИ БРИГАД ФІКСУЙТЕ ТОЧНО ЗВІДКИ БЕРЕТЕ УРГЕНТНИКА І В ЯКОМУ СТАНІ ВЛАЗИТЬ В АВТОМОБІЛЬ ЧОМУ НЕ ПИШЕТЕ ЯК ЇХ ВНОСИТЕ В АВТО І БЛЮЮТЬ ВАМ ВСАЛОНІ.
в Показати IP 15 Листопада 2014 00:38
шановний пане журналісте нажаль незнаю,як до Вас звернутись по імені,але Ви помилились з назвою статті Вам потрібно було її назвати "На Волині незнають,як транспортувати ургентних спеціалістів".Щодо транспортування ургентних хворих то екстрена медична допомога виконує це завдання на відмінно-поцікавтесь в людей,а не депутатів-перевертнів
Присутній на комісії Показати IP 15 Листопада 2014 01:37
Люди добрі, схаменіться, такого ЦИРКА ще не бачив. Спробую деталізувати. "Є чимало питань і про перевезення ургентних хворих. Були випадки, коли хворих перевозили за 80 кілометрів, в той час, коли рівнозначна лікарня була за 10 кілометрів, хоч і в сусідньому районі."---депутат ОДА Іванюк з Вол.Волинська, входить в комісію. Швидка, за минулий тиждень,по направленню начмеда Вол.Волинська перевозить двох хворих з апендицитом в Луцьк. Так що Куцу не везти? Так за що його взувають? Чи Іванюк за це не знав? Чи виникають питання чого в Володимирі не вміють оперувати апендицит? Ну не цирк.? 21 століття ніби. ---часто були випадки( дійсно?, а коли?), коли «екстрені» привозили хворих з кровотечами( з носа?), з травмами (з забоєм коліна?)навіть з незафіксованими венами --- це розмова дилетанта, так говорять бабці на базарі. Цирк та й годі. ---Роботу Центру екстреної медицини і катастроф депутати облради визнають незадовільною, оскільки на роботу Центру є чимало скарг---Які ? В кого? В депутатів? Ну в тіх-то будуть. А вони до Ващенюка з Куцом доходять?Сумніваюся , хоча це легко перевірити, бо мають бути зафіксовані. Зі сторони видно, що вони є лише в комісії і то тільки під час її проведення. ---Про це стало відомо під час засідання комісії облради з питань охорони здоров’я сьогодні, 14 листопада.--- а ось і підтвердження. Ну не цирк ? ---Часом пацієнтів привозять без супровідних листків: «Привезли під двері – й покинули», - кажуть депутати. ---під які? Якщо відд.ЕМД знаходяться поряд з приймальним відд. лікарні. Так що на прийм. відділенні нікого немає??? Цирк. ---А самі фельдшери не підкоряються лікарям районних лікарень--- а мають? А медсестри лікарень фельдшерам ЕМД підпорядковуються? Цирк. --- вимагають «гарантії», що вони довезуть хворих до закладу іншого рівня--- в кого, в тих що не вміють апендицит оперувати? Цирк. Надалі суцільна маячня. ---Депутати зауважили, що диспетчери служби мають співпрацювати з приймальним відділенням. «Кожен хоче бути царем і ніхто не хоче йти на компроміс», - кажуть депутати.---наскільки мені барану відомо, диспетчер повинен " співпрацювати" з хворим та бригадами, до чого тут приймальні відділення? Вибачте, але склалось враження, що лежу в дурці. І це еліта інтелігенції? Це світила Волинської медицини? Шановні депутати ви забулись, ви служите народу ,а не власним амбіціям. ЦЕ СОРОМ.
ДОК1 до Присутній на комісії Показати IP 11 Січня 2015 10:16
ВІДЧУВАЄТЬкоти зза угла щось ляпнути а конкретики бояться через те ніяких ФІО а лише ОБС
До автора статті Показати IP 15 Листопада 2014 15:05
Видно пана по халявах.. Ви написали так статтю " як вирвані роки" і через це стаття викликала резонанс в суспільстві. Наболіли питання....звичайно нам , які не причерні до швидкої" важко зрозуміти то ж хто працює в правовому колі, депутати чи швидка. То в якій установі працюють фельдшера в швидкій чи ЦРЛ. І чи вправі ЦРЛ керувати працівниками іншої установи і навпаки. Цих питань не повинно виникати изагалі по КзПП. Кожен виконує свої посадові обов"язки. А всі інші питання вирішуються на рівні керівників установ, а не на рівні фельдшерів. Прошу Вас, як представника ЗМІ, проінформувати, громаду Волині ,оскільки ви були на постійній комісії, тож скільки у Волинській раді депутатів - медиків, конкретно хто з них головні лікарі ЦРЛ. А особливо цікаво скільки лікарів -головних в постійній комісії. На мою думку така інформація відразу прол"є світло на лобіювання питання " чи повинна перевозити швидка ургентних лікарів. , бо з коментарів я виділила цікаве зауваження, а що в ЦРЛ немає спеціалістів у нічні зміни, чи вони просто не професіонали. Чим більше ЦРЛ викликають ургентних з Луцька, то на мою думку, вони самі себе цим компроментують і підтверджують своюне професійністьі дають повід паціентам і родичам говорити про їх профнепригодність і трату наших податків. Очікуємо Вашої відповіді про статус депутатів - медиків та можливо нової статті. А щодо Центру, він працює всього нічого, зробіть висновки господині за рік в новій хаті ми не можемо навести лад ідеальний. а тут така установа та й ще на виконання реформи " галопом по ЄвропІ". Як сказала О.Богомолець я прошу мені не допомагати, а краще просто не заважати працювати. золоті слова бо в нас в Україні це дуже актуально" не допомагати і не заважати" Дякую.
Анонім до До автора статті Показати IP 15 Листопада 2014 15:47
Золоті слова і вчасно сказані. І ще пораджу журналісту проїхатись по районах і у всьому розібратись а не ходити на показові виступи горе-депутатів
DOC до До автора статті Показати IP 15 Листопада 2014 20:47
В тому то й питання, що викликають не з Луцька--- швидка возить лікарів ЇХ лікарень !!!
Ківерчанин Показати IP 16 Листопада 2014 19:01
Куца в АТО воювати а не з народними депутатами та головними лікарями ЦРЛ (на місцях видніше)
Doc до Ківерчанин Показати IP 17 Листопада 2014 11:38
Ще один, або депутат, або головний лікар ЦРЛ. До того ж читати не вміє, що люди пишуть.
Земляки до Ківерчанин Показати IP 17 Листопада 2014 12:52
"Респект і уважуха" Ківерцівщині за то що захищає наших обранців бо вони дуже "перепрацьовуються" і їздять на мільоних машинах чи то своїх чи то швидких, купіть їм ще цукерочок і хай на комісії кави поп"ють а не вирішують наболілі питання на Волинській землі ріст долара, зубожіння , безробіття, ріст комунальних послуг, та особливо "безплатної" медицини яка ой як потрібна Ківерчанину - дописувачу, який тільки тільки не з АТО а з Олики приїхав напевно.
співвітчизники Показати IP 17 Листопада 2014 12:16
Михайле Яковичу,фельдшери екстреної медичної допомоги дякують Вам за "щирі" слова і оцінку "високого професіоналізму".Пан Корінчук добре памятає свої часи коли швидка допомога була ні чим іншим,як "частный извоз",а коли фельдшер їхав на виклик за 40 км в один бік і міг лиш молитись,щоб довезти хворого до лікарні живим-чомусь мовчить!!!Про що Ви говорите?Хто підкидае під приймальне відділеня хворих без супровідних листків і належної адекватної допомоги?!Коли як не зараз хворі отримують його в повній мірі!А що до перевозок ургентних спеціалістів,то цю проблему потрібно вирішувати а не лити бруд,тим більше ,що не було ні одного випадку,коли б не привезла швидка екстено!якогось ургентного спеціаліста.Мабуть кожна лікарня,хоча б частково,може вирішити цю проблему самостійно.Дякуемо КЗ "Волинському Обласному Центру Екстреної Медичної Допомоги" за повне укомплектування відділень на переферіях медикаментами та мед апаратурою,яке служить в ім"я людини-для її життя ї здоров"я!
співробітник Показати IP 23 Листопада 2014 21:05
Доставка ургентних спеціалістів не означає доставка всіх. Якщо хворому загрожує смерть від отриманого поранення, то ЕМД ще ніколи не відмовило в доставці ургентного спеціаліста.
диспетчер співроб_ку до співробітник Показати IP 11 Січня 2015 10:33
ніколи не відмовляємо але вони брешуть як записують доставку ургентника

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus