USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині очікують прибуття нелегальних бурштинокопачів?

30 Січня 2016 17:22
Представники добровольчих батальйонів та правоохоронців активізувалися – вночі у Маневицькому районі чекали на нелегальних копачів сонячного каменю.

У ніч на 30 січня у лісові угіддя поблизу села Северинівки прибули озброєні представники добровольчих батальйонів та громадських структур.

Як розповів мешканець села Северинівка Микола, вночі на зупинці автотранспорту бачили автобус на 40 місць. Водночас, місцеві мешканці не зауважили копачів бурштину, попри те, що поширювалася інформація про приїзд нелегальних копачів з Рівненської та Житомирської областей. За неофіційною інформацією, до охорони лісу цієї ночі залучили десятки луцьких правоохоронців.

У Маневицькому відділі поліції не змогли прокоментувати ситуацію. Так, керівництво відділу було відсутнє на місці та перебувало на території району.


На місці, поблизу села Северинівки, за станом на 15:00, перебували декілька десятків озброєних чоловіків, які назвалися представниками добровольчих батальйонів «Айдар» та «Буг». Також були присутні представники Самооборони Волині. Присутні повідомили, що займаються охороною лісу, а факти виявлення нелегальних бурштинокопачів агресивно відмовилися коментувати, стверджуючи, що їм заборонено про це говорити.


Нагадаємо, що у вересні 2015 року сотні «гастролерів» з інших регіонів приїздили на Волинь, аби нелегально видобувати бурштин. Тоді для вирішення питання залучили велику кількість правоохоронців, а на місце події прибули представники обласної влади. Чи варто очікувати повторення нещодавніх подій, наразі невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
АМБРА Показати IP 30 Січня 2016 18:49
ПОНТИ ВЕЛИКЕ ДІЛО
Айдар Показати IP 30 Січня 2016 19:47
Це не представники батальйону Айдар, люди які в певний час приймали участь в деяких бойових діях у 2014 році. А зараз це бардак який прикривається Лапіним і живе в селі Северинівка Маневицького району, нищить волинську лісову фауну і незаконно, вандальським методом видобуває бурштин. Тим самим прикривається ім'ям легендарного батальйону Айдар, який зараз утримує позиціі в н.п. Новгородське Донецькоі області. А цей непотріб в Маневицькому лісі, на даний момент, до бойового батальйону Айдар не мають жодного відношення. І познімайте шеврони голодранці. Не ганьбіть пам'ять загиблих наших пацанів, які полягли за Украіну під прапором батальйону Айдар. Свинота.
00000 до Айдар Показати IP 30 Січня 2016 22:49
Підтримую Лапін вже на стільки загрався, що треба буде колись давати відповідь
Хлоп Показати IP 30 Січня 2016 20:56
Тут треба пам'ятати про мудру пораду голови облради: головне -не приймати поспішних рішень! Йому самому треба ретельно вивчити сітуацію.
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 11:31
"НА ВОЛИНІ ОЧІКУЮТЬ ПРИБУТТЯ НЕЛЕГАЛЬНИХ БУРШТИНОКОПАЧІВ?" - пошили мішки на бабло
Ооо Показати IP 31 Січня 2016 15:18
За що боролись нато і на поролись)до влади ще гірші ворюги пришли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus