USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині для оновлення дороги використали відходи згорання

1 Травня 2015 09:00
Тверде покриття вулиці у волинському селі продовжили на кількасот метрів, використавши відходи згорання.

Так, у Самарах, що на Ратнівщині, на вулиці Петра Штика, оновили дорожнє покриття з відходів від спалювання кам’яного вугілля. Про це повідомляє «Слово Волині».

По закінченню опалювального сезону біля навчально-виховного комплексу та біля дільничної лікарні назбиралося відходів від спалювання кам’яного вугілля. І коли директор школи Зоя Супронюк поставила це питання, ініціативна група запропонувала використати їх із користю для села. Іван Калістратович Шинкарук надав для цього власний вантажний автомобіль, Олександр Михайлович Демидюк – трактор, а Іван Віталійович Сидорук – навантажувач. Депутат сільської ради Микола Косенко організував людей для розгортування шлаку.

З використанням людської та технічної сили відходи згорання вивезли від навчального та лікувального закладів і вистелили ними дорогу по вулиці Петра Штика.

Ця вулиця заселилася не так уже й давно. Проте на ній проживає значна частина населення села. А дорога лише частково була висипана гравієм, а більша половина – піском. Згодом виділили кошти для покриття ще частини вулиці, однак їх не вистачило, щоб довести роботу до кінця. Оскільки піску там було багато, то в посушливу погоду це створювало значні незручності для проїзду автотранспортними засобами. Таким чином, вистеливши дорогу шлаком, тверде покриття на вулиці Петра Штика продовжилося ще на кількасот метрів.

До Великодня відходи згорання вже втрамбувалися, тож зараз мешканці «Нової вулиці», як її неофіційно величають у селі, жартома називають дорогу «олімпійкою». Ось так самарівці й проблему зі сміттям вирішили, й дорогу полагодили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
коритяний патріот Показати IP 1 Травня 2015 10:36
Молодці, молодці, молодці ! Київська влада це Вам зарахує . Олігарха на наступних виборах виберете ще ! Коров'ячими ліпйошками ще кусок дороги прокладете ....
ХАХ Показати IP 1 Травня 2015 11:02
))))))))))))))) посмІхнуло)))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus