USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині ожило старе джерело

21 Квітня 2015 13:10
У День свята Ікони Божої Матері «Живоносне джерело», в урочищі «Дубецьке», що на території Камінь-Каширської міської ради, 17 квітня відбулося освячення заново очищеного та облаштованого природного джерела.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив волинський власкор газети «Голос України» Микола Якименко.

Освячення провів настоятель Свято-Миколаївського Храму Української Православної Церкви Київського патріархату отець Володимир.

В урочистому дійстві взяли участь працівники водного господарства, начальник Волинського облводресурсів Ростислав Кравчук, учні та вчителі Підцир’ївської ЗОШ I-III ступенів, мешканці Каменя-Каширського та навколишніх сіл, керівники міста та району, екологічної інспекції.
Це вже 15-те водне джерело, яке за останні роки розчищене, відновлене та впорядковане на території Камінь-Каширського району, 12 із них по ініціативі водогосподарників при тісній співпраці з лісівниками, та 3 - по ініціативі церковних та сільських громад району.

Варто зазначити, що відновлені та впорядковані джерела району представлялися на конкурси, як - Всеукраїнський «До чистих джерел», так і обласний – «До чистих джерел Волині», де наші джерела такі як «Панська криниця» (село Олександрія), «Криничне» (село Нуйно), «Раковоліське» (села Раків Ліс), «Ясинівське» (село Верхи) та інші займали перші місця.

Після урочистого освячення джерела до слова запрошували представників влади.

Також виступив мешканець Каменя-Каширського Петро Соловей, батьки якого проживали в знищеному в 50-ті роки хуторі «Дубецьк», який розказав про історію джерела, звернувся до молоді цінувати водні та лісові ресурси.

Начальник Волинського облводресурсів Ростислав Кравчук наголосив, що Камінь-Каширське управління водного господарства першим в області ініціювало очищення та облаштування джерел і на сьогоднішній день серед УВГ області найбільше їх відновило. Він також звернувся до молодого покоління з проханням розширювати

природоохоронну роботу, відшукувати нові джерела, які необхідно очистити, а також подякував всім тим, хто доклав певних зусиль для того, щоб це природне джерело знову слугувало людям, приносило їм користь.

Згідно з результатами біохімічного аналізу, який висвітлений на інформаційному стенді біля джерела, видно, що вода досить високої якості. Тож необхідно всім берегти це джерело та рекреаційну зону навколо нього.
Фото Миколи ЯКИМЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 16:54
де воно ожило..відновили..ну з мухи вже слона зробили..ці журналісти..
Анонім Показати IP 21 Квітня 2015 16:57
а з яких то пір анафема там владує??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus