USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині урочисто відкрили відновлене джерело «Пречисте»

22 Вересня 2016 15:07
Мальовниче плесо Камінь-Каширщини Озюрко – всього за три кілометри від районного центру. Особливо цікава місцина тим, що зовсім поруч із невеликим озером – джерельце. За цим природним феноменом уже багато років спостерігають місцеві лісівники. Зважаючи на те, що місце завжди відвідуване, джерело часто забруднювалося. Цього року джерело відновили.

А 21 вересня, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке у народі називають Другою Пречистою, відкрили відновлене джерело, позаяк його назва доволі символічна – «Пречисте». Про це повідомили у прес-службі Камінь-Каширської РДА.

Незважаючи на «примхи природи» ця направду урочиста подія зібрала навколо себе чимало люду.



Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова Василь Бондар, начальник управління водного господарства району Панас Матвійчук, директор ДП «Камінь-Каширський лісгосп» В’ячеслав Кузьмич, настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько, представники медіа-спільноти.

На церемонію відкриття джерела прибув також начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, який у своїй промові підкреслив важливість відповідального ставлення до водних ресурсів і наголосив, що така екологічна акція варта значної уваги.

Представники місцевої влади звернулися зі словами щирої подяки до працівників водного господарства, лісівників та усіх тих, хто долучився до хорошої справи з облаштування джерела та прилеглої до нього території.

Після урочистого перерізання стрічки відбулося таїнство освячення джерела. Далі ж, усі присутні мали можливість оглянути місцину та скуштувати води з криниці.



Тематичні виступи вокалістів районного будинку культури додали ще більшої святковості цьому дійству.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковель Показати IP 22 Вересня 2016 17:57
Чому Порошенко не приїхав? Така подія....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus